РА «Експерт-Рейтинг» підтвердили кредитний рейтинг облігацій VAB Лізинг на рівні uaBBB+

Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» підтвердило рейтинг облігаційного випуску Компанії VAB Лізинг на рівні uaBBB+ за національною шкалою. Окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB+ характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Підтверджуючи кредитний рейтинг, агентство керувалося підсумками роботи Компанії за 2012 рік.

У період з 01.01.2012 року по 01.01.2013 року Компанія збільшила масштаби активності. Так, активи за 2012 рік зросли на 12%. Активна політика по залученню нових клієнтів дозволила збільшити річний виторг на 28% щодо аналогічного показника за 2011 рік.

Аналіз показав вартісний зріст портфеля лізингових договорів Компанії в 2012 році і поліпшення тимчасової структури портфеля – вартість договорів лізингу до завершення, яких залишилося більше 12 місяців, зросла на 8%.

Компанія працює прибутково. За 2012 рік фінансові доходи компанії збільшилися на 28%. За цей же період власний капітал зріс на 11%.

Дані показники свідчать про подальше стабільне збільшення обсягів діяльності Компанії, і її стабільному фінансовому стані.

Довідкова інформація

VAB Лізинг зареєстровано в листопаді 2005 року. VAB Лізинг надає послуги фінансового лізингу транспорту (легкових і вантажних автомобілів, автобусів), спецтехніки, устаткування, а також оперативний лізинг легкових автомобілів, лізингові послуги з сервісом юридичним і фізичним особам. Статутний фонд VAB Лізинг складає 35 350 000 грн.