Менеджери Юри Єнакіївського продали «Київавтодору» коштовну сіль на десятки мільйонів

Комунальна корпорація «Київавтодор» 2 жовтня за результатами тендеру уклала рамкову угоду на постачання 51,4 тис тонн технічної солі третього помелу з антизлежувальною добавкою без пакування у мішки на суму до 26,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З переможцями торгів ТОВ «Агва Трейд Сервіс» і ТОВ «Юніонсервіс» укладено рамкову угоду на постачання солі по 511,8 грн./т та 512,4 грн./т відповідно.

Закупівельна ціна «Київавтодору» значно перевищує ринкову. Наприклад, «дорожню» сіль Артемівського заводу можна придбати у посередника по 385 – 430 грн./т з урахуванням ПДВ.
Двох переможців обирали серед трьох учасників. Єдиним програвшим було ТОВ «Метротранс». Ця фірма нині зареєстрована на Шахина Алієва, однак першим директором був Андрій Черніков. Він нині керує компанією «Прем’єр лізинг», що отримала підряд на постачання техніки для «Укрзалізниці» на 28 млрд грн.

На розкриття пропозицій прийшли керівники «Агва Трейд Сервісу» Роман Чебаєв та «Юніонсервісу» Валентин Гордієнко. Раніше у різний час вони обидва очолювали ТОВ «ТД «Нафтопостач».

В свою чергу фірми «Агва Трейд Сервіс» і «ТД «Нафтопостач» цього року були визнані пов’язаними особами на тендері «Укрзалізничпостачу».

«ТД «Нафтопостач» з 2008 зареєстровано на белізький офшор «Таунеко бізнес корп.». До цього власником компанії було ТОВ «Українська інвестиційна компанія» з групи «Вік-ойл» народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Наші гроші