М.Присяжнюк: Фермерам полегшать процедуру отримання в лізинг техніки від провідних світових виробників

Українським аграріям стане легше отримати техніку в лізинг від провідних світових виробників. Для цього Мінагрополітики розробило нову модель. Зокрема, Міністерство допоможе фінансово наповнити «Украгролізинг» та активізувати його співпрацю з провідними світовими виробниками. Про це сьогодні під час представлення нового керівника  Національної акціонерної компанії «Украгролізинг» повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Фермеру, який має 150 гектарів землі, невигідно купувати весь набір техніки за 10 мільйонів гривень. Тому ми відпрацювали та узгодимо з Кабміном нову модель, яка допоможе залучити кошти на придбання техніки для передачі її в лізинг. І учасниками в  організації такої моделі лізингу стануть держава, «Украгролізинг», виробник та кредитори. Для цього Мінагрополітики вестиме переговори з потужними виробниками техніки та допомагати «Украгролізингу» знайти необхідне фінансування», ? зазначив Міністр.

Микола Присяжнюк додав, що зараз Мінагрополітики працює з такими компаніями, як CLAAS та John Deere, для того щоб їхню техніку фермери  змогли отримати в лізинг. При цьому Микола Присяжнюк наголосив, що необхідно зменшити лінійку техніки, яка надається в лізинг, та зробити її оптимальною.

Окрім того, очільник Міністерства додав, що для якісного та дешевого обслуговування такої техніки держава розробить оптимальну модель МТС.

«Ми повернулися до створення МТС, які повинні базуватися не на державних структурах, а на підприємницькій основі. Тільки таким чином можна організувати надання дешевих та якісних послуг для дрібнотоварного та середньотоварного виробника», ? зауважив Микола Присяжнюк.
На зустрічі з колективом Національної акціонерної компанії «Украгролізинг» Міністр представив нового керівника компанії. Ним стала Орінічева Жанна.

Урядовий портал