Кіпрська компанія виграла тендер на 21,5 млн євро у державного аеропідприємства

За повідомленням держпідприємства у Віснику держзакупівель, 20 грудня 2012 року з кіпрською компанією були укладені три договори: на фінансовий лізинг обладнання для резервної автоматизованої системи керування повітряним рухом для Сімферопольського районного диспетчерського центру на суму 10,077 млн євро; лізинг обладнання для нової автоматизованої системи керування повітряним рухом для одеського районного диспетчерського центру на суму 7,922 млн євро; а також лізинг радіолокаційних станцій огляду льотного поля на суму 3,455 млн євро.

Нагадаємо, що в грудні 2012 року Європейський банк реконструкції і розвитку уклав договір про надання позики на суму до 41 млн євро Украероруху для модернізації аеронавігаційної системи. Європейський інвестиційний банк виділяє паралельне фінансування проекту на таку ж суму.

Метою проекту є заміна та оновлення інфраструктури спостереження за польотами в головних аеропортах. Проект також профінансує удосконалення систем обслуговування повітряного руху, систем голосового зв’язку і спорудження аеродромних диспетчерських вишок в аеропортах Бориспіль та Одеса.

Варто відзначити, що Украерорух створений у 1992 році. Держкомпанія надає повний спектр послуг з аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України, включаючи міжнародний повітряний простір над акваторією Чорного моря: сервіс для повітряного руху, організацію його потоків, організацію і менеджмент повітряного простору, радіотехнічне забезпечення зв’язку, навігації і спостереження, забезпечення метеорологічною та аеронавігаційною інформацією всіх видів польотів у зоні своєї відповідальності, що охоплює п’ять районів польотної інформації загальною площею 776,4 тис. кв. км.

Раніше повідомлялося, що пов’язана з родиною Азарових авіакомпанія запустить перший прямий рейс до Словаччини.