Уряд створить пільгові умови для будівництва та придбання доступного житла

Житло, яке будуватиметься в Україні в наступні роки, стане дійсно доступним для пересічних громадян, а зацікавити компанії у його зведенні мають пільгові умови, що запропонує український Уряд. На цьому Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков наголосив  у рамках конференції «Україна та Італія: будуємо разом» («Italy & Ukraine: Building together»), що відбулася сьогодні, 11 липня, в Києві.

«Що стосується допомоги держави, то Уряд України готовий розглянути питання звільнення від податку на прибуток на 10 років всіх будівельних компаній, що будуть задіяні у будівництві доступного житла, безкоштовну передачу житла забудовникам та безкоштовного прокладання комунікацій: підводка води, каналізації, електромережі», – сказав Борис Колесніков.

Крім того, за словами Віце-прем’єр-міністра, держава розгляне питання можливості виплат процентів по кредитам компаніям, які закупили відповідне обладнання.

Для споживачів – потенційних власників доступного житла – діятимуть свої програми лояльності. «Ті, хто забажає придбати доступне житло, зможе отримати його на основі фінансового лізингу на 12-15 років під 3% річних», – сказав Віце-прем’єр-міністр України.