Лише 4 страхові компанії в Україні отримали дозвіл на страхування агропродукції -Держфінпослуг

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. На сьогодні Державна  комісія з регулювання ринку фінансових послуг України надала чотирьом страховим компаніям дозвіл на страхування аграрних ризиків продукції сільгоспвиробництва. Про це сказала на прес-конференції член Комісії Валентина Левченко, передає кореспондент УНН.

“До Держфінпослуг надійшло 8 заявок від страхових компаній. Ми вже надали 4 ліцензії на надання послуг агрострахування”, – розповіла Левченко і уточнила, що трьом компаніям вже видали ліцензії, а четвертій поки що ні, бо вона не сплатитила за кошти за надання такої ліцензії.

Водночас чиновниця не назвала учасникам прес-конфереції, які саме страхові компанії отримали право надавати страхові послуги аграріям.

Нагадаємо, 1 липня цього рокуинабув чинності закон “Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою”. Цей закон запроваджує механізм субсидованого страхування, за якого держава відшкодує сільськогосподарському товаровиробнику частку сплаченої ним страховику страхової премії.