Роз’яснення Державної податкової служби щодо бази оподаткування ПДВ

Асоціація лізингодавців України  отримала лист-роз’яснення від ДПС України щодо проблемного питання, яке турбувало більшість її членів. А саме – про  підходи до  формування бази оподаткування  податком на додану вартість в розрізі сплати пенсійних платежів.

З огляду на оприлюднену раніше несприятливу фіскальну позицію ДПС щодо цього питання, Асоціація звернулася з запитом та аргументацією законодавчо обгрунтованого підходу.

Державна податкова служба вивчила питання і, в основному, погодилася з баченням ринку,  зазначивши в яких саме випадках лізингові компанії при постачанні легкових автомобілів у фінансовий лізинг не повинні включати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів до бази оподаткування ПДВ за такими операціями.

 З повним текстом листа-роз’яснення від ДПС можна ознайомитись тут.

 
Прес-служба Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»:
Тел./факс: +38 044 521 97 26
Моб.тел.: +38 050 410 42 34
www.leasing.org.ua

 
Для довідки:
Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрована у 2005 році. Це  єдина організація в Україні, яка об’єднує юридичних осіб у сфері лізингу з метою захисту їх інтересів та  репрезентує  понад 80% лізингового ринку. Об’єднання є дійсним членом LEASEUROPE –  європейської Федерації, до складу якої входять національні лізингові асоціації  33 країн.