Асоціація взяла участь в конференції російських колег

Асоціація лізингодавців України, в особі директора Марини Мурги, взяла участь в російському з’їзді лізингової галузі,що відбувся на минулому тижні у Санкт-Петербурзі. Серед делегатів з’їзду були представники країн СНД, Росії та гості з LEASEUROPE.  З’їзд тривав два з половиною   дні і  передбачав проведення у своїх рамках Міжнародної конференції та Зборів лізингових Асоціацій країн Співдружності. Метою зібрання організатори ставили перш за все знайомство   російських лізингодавців з міжнародною практикою ведення лізингового бізнесу.

Серед провідних  спікерів  з’їзду був, зокрема,  відомий в усьому світі експерт з лізингу Судхір Амембал, який  описав  макроекономічні світові  фактории, що  впливають сьогодні на лізинг та про фактории  успіху у цьому бізнесі. Значний   акцент у доповіді  спікер зробив на важливість розвитку оперативного  лізингу, що властиво для розвинутих  економік.

Про відродження лізингової галузі після кризи  у Європі розповів делегатам  віце-президент LEASEUROPE  Мої   Масіміліано. Надзвичайно цікавою була та частина його  доповіді , де розкривалися форми та методи роботи європейської лізингової асоціації, її здобутки та плани.

Про рейтинг  лізингових компаній Росії та  невпинне зростання частки  державного сектору у лізинговій галузі  Росії розповів один з керівників рейтинговго агенства «Експерт РА» Павло Самієв. Представники провідних лізингових корпорацій Росії  говорили в своїх доповідях  про стан російського  лізингу , його ризики та можливості .

Третій день з’їзду був секційним, і крім секції країн СНД, працювали також робочі  групи «Банківські компанії», «Кептивні компанії» , «Незалежні компанії».  При цьому всі делегати були в одному залі і доповіді та висновки кожної групи оголошувалися для всіх.

Директор  української Асоціації  Марина Мурга виступила з доповіддю  перед учасниками  та розповіла  про стан вітчизняного  лізингу і про  сприятливі зміни в податковому законодавстві України.  Колеги   в обговоренні привітали  добрі новини та  висловлювалися  про необхідність запозичення українського досвіду як в  лобіюванні інтересів галузі так і в діяльності   галузевої Асоціації.  

Крім того виступили представники  лізингових  об’єднань Росії, Білорусії, Узбекистану. За підсумками сесії було вирішено створити  лізингову раду на рівні  управлінських органів  СНД  та подавати ініціативи  по регулюванню ринків централізовано – на уряди країн-учасниць.

В інших секціях делегати напрацювали  рекомендації та побажання для російської лізингової Асоціації, які  вона втілюватиме в життя протягом наступного року. Зокрема, було висловлено побажання учасниками російського ринку  об’єднувати зусилля юристів при розгляді в судах вагомих справ в с  сфері лізингу, аби формувати сприятливу судову практику. І чимало  інших корисних ідей було подано,  вони лягли пізніше  в основу резолюції з’їзду.

На форумі було також обрано Президента російської  Асоціації, яким втретє став Кирило Царьов, а саме об’єднання змінило  назву та концепцію, перетворившись  з регіональної  Північно-Західної асоціації  в ОЛА – об’єднану лізингову, тобто загальноросійську. Ми вітаємо колег з початком  нового етапу в їхній роботі та  сподіваємося на  плідну співпрацю.

Презентації  доповідачів цієї конференції члени Асоціації  можуть отримати за запитом.

Прес-служба Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»

Тел.. +38 (050) 410 42 34