Грантова програма від Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” ефективно працює на ринку лізингу 

Восени 2023 року, лізингова компанія BEST LEASING виграла грант Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу” в сумі 1 000 000 доларів США., метою якого є зниження вартості лізингу на 30% для допомоги переміщеному бізнесу, компаніям, які працюють на колишніх окупованих територіях, а також тим підприємствам, які мають критичне значення для надання послуг у воєнний час або під час відновлення економіки. Дана програма також зосереджується на підприємствах, власницями яких є жінки.

За 10 місяців дії програми – BEST LEASING профінансував близько 200 підприємств та надалі закликає мікро-, малі та середні підприємства скористатись вигідними умовами фінансування та заощаджені кошти направити в розвиток бізнесу, збільшення робочих місць та ін.

Однією з компаній, що скористалась спеціальною програмою фінансування стала ТОВ «Індустрія ЛВ». Після повномасштабного вторгнення агресора на територію України 24 лютого 2022 року, перед ТОВ «Індустрія ЛВ» постав вибір, як найбільш ефективно використати потенціал підприємства у виробництві продукції, необхідної у воєнний час. І саме тоді ними було прийнято рішення про впровадження у виробництво спеціалізованої продукції — а точніше, укриттів соціального захисту населення. 

Станом на сьогодні вже не один десяток об’єктів укриття введено в експлуатацію у закладах освіти, швидкого харчування, складського господарства. А також розпочато виробництво модульних будинків для вимушено переміщених осіб. 

Компанія активно співпрацює з благодійними організаціями та Збройними силами України. Саме для ЗСУ ТОВ «Індустрія ЛВ» проводить ремонт автомобільної техніки, виготовляє та поставляє до військових частин засоби обігріву (пічки-буржуйки) та компактні плити для розігрівання їжі. 

Із розширенням географії нових об’єктів, компанія потребувала збільшення автопарку. Власних коштів на це не вистачало. А завдяки спільній грантовій програмі Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу” та компанії BEST LEASING, підприємство змогло придбати два автомобілі у лізинг на пільгових умовах та уникнути додаткового фінансового навантаження. За рахунок гранта було покрито 30% лізінгових платежів.

Нові автомобілі допомагають працівникам “ІНДУСТРІЇ ЛВ” швидко пересуватись між об’єктами по всій Україні та виробництвом у Львівській області. Це дозволяє ефективно контролювати терміни та якість виконання проєктів, критично важливих для життя та здоров’я українців.

Ця діяльність стала можливою завдяки підтримці, наданій Агентством США з міжнародного розвитку згідно з умовами гранту BEST LEASING в рамках діяльності проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу”.

Дія програми продовжується і BEST LEASING надалі надає грантове фінансування  для ММСП. Більше інформації на сайті bestleasing.com.ua/lizing-best-benefits або за номером 0443590399