У Львові відбувся тренінг з лізингу

У Львові відбувся тренінг «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта».

Захід відбувся  який відбувся  26 лютого за підтримки Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України та в співпраці з Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців».

Сучасний світ вимагає більш ефективних методів ведення бізнесу. Для того, щоб організувати будь-яке виробництво товарів, надання послуг, виконання робіт або розширити масштаби вже розпочатої справи потрібні певні витрати. Дістати у своє розпорядження нові робочі машини, обладнання можна двома способами – придбати чи взяти в оренду. Придбання тих чи інших потужностей можливе тільки тоді, коли покупець має достатні власні кошти або одержить довгостроковий кредит у банку. Більшість суб’єктів підприємницької діяльності в Україні не можуть ні виділити кошти для інвестицій, ні взяти в кредит, бо не спроможні забезпечити його заставою, а за інших умов банки кредитів не надають. Тому, одним із найбільш ефективним і гнучким інструментом для підприємців у вирішенні таких питань може бути лізинг.

Лізинг надає реальну можливість бізнесу, особливо малому та середньому, оновлювати свої основні фонди, підвищувати конкурентоспроможність продукції, що випускається, знижувати податкові і оперативні витрати.

Про це говорили профільні експерти проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» під час тренінгу для представників малого та середнього бізнесу: «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта», який відбувся у Львові 26 лютого за підтримки ВГО Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України та в співпраці з Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців».

Даний тренінг буде зосереджений саме на практичних інструментах та прикладах залучення коштів для розвитку бізнесу малих та середніх підприємств, а тому був корисним тим, кого цікавить наступне:

•          Як оптимізувати грошові потоки та отримати обладнання для збільшення прибутку.

•          Як отримати податковий кредит на 100% вартості при сплаті лише авансу?

•          Що є вигідною альтернативою банківському кредиту?

•          Новий інструмент фінансування, яким користуються 43% малого та середнього бізнесу в Європейському Союзі.

•          Як отримати обладнання та мати привабливий баланс для банків?

Як зазначив у своєму вітальному слові начальник Управління розвитку сільськогосподарського виробництва, продовольства та аграрного ринку департаменту АПР Львівської ОДА ВУС Ігор Теодорович лізинг є одним з важливих інструментів фінансування купівлі обладнання та техніки для тих виробників, які знаходяться на початковому етапі становлення, адже такий вид позики не вимагає застави наявного обладнання.

Звернули увагу учасники і на державну програму підтримку малого та середнього бізнесу на селі за рахунок компенсації техніки вітчизняного виробництва, яка в цьому році має дати можливість виробникам оновити свій автопарк сільськогосподарської техніки. Як завірив експерт проекту USAID Іван Вишневський положення цієї програми невдовзі будуть адаптовані і до лізингових програм.

Завдяки тренеру-консультанту Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Олені Сухенко, яка має багаторічний досвід консалтингу в сфері фінансів, оцінки ризиків, кредитування та лізингу тренінг був побудований на практичних прикладах. Учасники мали можливість самостійно пересвідчитись у перевагах та можливостях лізингу під час виконання практичних вправ та інтерактивного навчання.

Як зазначив Президент асоціації сільськогосподарських дорадчих служб Іван Паньків він особисто для себе відкрив багато нових речей які до цього здавались буденними проте навчання дало поштовх для їх переосмислення та пошуку нових шляхів оптимізації бізнесу для дрібних та середніх сільськогосподарських виробників.

Учасники проекту високо оцінили практичність та актуальність набутих нових знань, які нададуть їм можливість оптимізувати бізнес-процеси на власних підприємствах за рахунок використання нових інструментів фінансування.