Чому в найближчі 5-7 років світ перейде на електромобілі?

Електромобілі займуть значну частину ринку вже через 5-7 років.

Максимум через 7 років значна частина автомобілів буде електричними, переконані керівники найбільших автовиробників світу. З огляду на серйозний настрій багатьох країн світу поетапно зменшувати споживання викопного палива, схоже, електрична революція в транспорті вже почалася і йде повним ходом.

І хоча перехід з ДВЗ на електротягу не відбудеться відразу, ось кілька думок керівників найбільших автовиробників, які вважають, що автомобільний світ стане електричним набагато раніше, ніж ми думаємо.

Генеральний директор Peugeot в листопаді 2017 року заявив, що французький автовиробник вже до 2025 року буде випускати тільки електромобілі і плагін-гібриди. Це станеться вже через 7 років.

У листопаді минулого року компанія Fisker Inc. продемонструвала свій прорив у винаході інноваційних джерел енергії – твердотільних батарей, заряджатимуться за хвилини і забезпечують автомобіль запасом ходу в 800 кмКомпанія планує почати масово впроваджувати цю батарею до 2023 року, тому за все через 5 років електромобілі зможуть заряджатися за лічені хвилини.

На думку Хокана Самуельссона (Хокан Самуельсон, президент Volvo), сьогодні вже настав початок кінця двигунів внутрішнього згоряння. Починаючи з 2019 року, компанія Volvo більше не буде розробляти нові автомобілі на ДВС, а почне переходити на виробництво тільки електромобілів і плагін-гібридів. До 2019 року Volvo випустить на ринок п’ять електромобілів.

Керівники компаній Ferrari та Lamborghini, найбільших виробників спортивних автомобілів, з упевненістю заявили, що керовані ними підприємства в найближчі 2-5 років переведуть свої суперкари на електротягу.

У жовтні 2017 року General Motors став одним з багатьох автовиробників, які оголосили про поетапне переведення автомобілів з ДВС на електрику. Цей крок знаменує собою початок п’ятирічного плану, згідно з яким General Motors випустить до 20 нових повністю електричних автомобілів і плагін-гібридів до 2023 року, поступово припинивши виробництво моделей з двигуном внутрішнього згоряння.

IONITY – компанія автовиробників, задався метою забезпечити всю Європу інфраструктурою для зарядки електромобілів. У лютому цього року Майкл Хаешие (Майкл Хаешие, компанія IONITY, утворена Ford, BMW, Volkswagen і Porsche) оголосив, що до кінця 2018 року буде побудовано 100 зарядних станцій, а в найближчі 2-3 роки – 400.

У минулому році Porsche пообіцяв своїм клієнтам до 2020 року вивести на ринок розкішний електромобіль Porsche Mission E, здатний конкурувати з Tesla. А Олівер Блюм (Олівер Блюм, Виконавчий директор Porsche), Виконавчий директор компанії, назвав сьогоднішній день перехідним періодом від авто з ДВС на електрику.

Девіз Ілона Маска – «ми не зупинимося, поки кожен автомобіль на дорогах світу не стане електричним». Ось уже кілька років, як слово Tesla є синонім електрифікації транспортних засобів, а ім’я Ілона Маска асоціюється з найпередовішими технологіями, які впроваджуються людством. Електромобілі від Тесли не тільки “осідлали” нашу планету, один з них літає навіть в космосі.

У лютому цього року стартував продаж корейського кроссовера з електричною силовою установкою на паливних елементах Hyundai Nexo EV, який може похвалитися енергоефективної батареєю, яка перевершує можливостями батарею Tesla S. Це ознаменувало початок готовності Hyundai до 2021 року повністю відмовитися від випуску моделей авто на ДВС, зосередившись лише на електромобілях, плагін-гібридах і водневому транспорті.

https://www.autocentre.ua/opyt/tehnologii/pochemu-v-blizhajshie-5-7-let-ves-mir-perejdet-na-elektromobili-530459.html

Фото: https://itc.ua