Чернівці хочуть закупити цього року близько пів сотні тролейбусів


Місто звернулося до Міністерства фінансів, щоб на ці потреби виділили ще 20 мільйонів євро кредитних і грантових коштів. У Чернівцях планують закупити до 50 тролейбусів за 30 мільйонів євро. Із цих коштів 10 мільйонів євро уже передбачили у програмі допомоги від Європейського інвестиційного банку. А ще 20 мільйонів євро місто просить у Мінфіна. Під час прямого ефіру на Facebook міський голова Чернівців Роман Клічук розповів про плани на оновлення парку громадського транспорту міста.

«Тролейбусів цього року ще не було закуплено жодного, бо на них у бюджеті виділили кошти На сьогодні Чернівці знаходяться у другій черзі на отримання і кредитних коштів, і грантових Європейського інвестиційного банку. З самого початку сума йшла – це 10 мільйонів євро. Але зараз ми подали документи у Міністерство фінансів, щоб збільшити цю суму на 20 мільйонів євро. Якщо все-таки місто отримає ці кошти, це дасть змогу закупити десь орієнтовно до 50 тролейбусів. Тому ми сподіваємося і робимо все можливе, щоб усе-таки місто отримало ці кошти», – сказав Роман Клічук.

Окрім планів на закупівлю тролейбусів, у Чернівцях хочуть розвивати і комунальний автотранспорт. Для цього планують закупляти нові автобуси у лізинг. «На наступній сесії розглядатимуть програму по закупівлі автобусів. Я сподіваюся, депутати міської ради її приймуть і це дасть можливість нам у найкоротший період взяти автобуси в лізинг. І тим самим ми вирішимо більшість питань із перевезеннями. Багато є нарікань на приватних перевізників. Тому, я думаю, що закупівля автобусів і тролейбусів це питання обов’язково вирішить», – додав міський голова.

Раніше повідомлялося, що У Чернівецькій міській раді за кошти міського бюджету вже цього року планують купити 5 нових тролейбусів з автономним ходом та 10 вживаних тролейбусів, в тому числі на умовах фінансового лізингу.

Джерело