Семінар, прес-тур та ярмарок лізингових компаній, організований Асоціацією лізингодавців України, відбувся у Львові

21.02.2020 року Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» у партнерстві із Львівською торгово-промисловою палатою провела просвітницький захід на тему: «Як малому та середньому бізнесу Львівщини отримати лізингове фінансування». Захід відбувся в рамках в рамках гранту, наданого проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Його учасниками стали понад 50 представників бізнесу львівського регіону, посадовці Львівської обласної державної адміністрації, а також керівники провідних лізингових компаній України.
На зустрічі обговорювалося широке коло питань, пов’язаних із лізингом різноманітної техніки та обладнання, вигодами лізингу, його перевагою над кредитом тощо. Представники Львівської обласної державної адміністрації розповіли учасникам заходу про програму компенсації лізингових платежів для аграріїв. На даний момент на програму виділено 5 млн. грн. і нею вже скористалися в минулому та поточному році чимало львівських фермерів-лізингоотримувачів.

Надзвичайно цікавою була участь у заході Анни Темчишин, голови фермерського господарство «Агротем», яка розповіла про свій досвід використання лізингу для розвитку бізнесу. Пані Анна закликала усіх присутніх широко користуватися лізинговими послугами, своїм прикладом показавши, що вони дійсно вигідні. ФГ «Агротем» не лише набуло у користування техніку без застави (що було б неможливо у випадку з кредитом), а й отримало податковий кредит на весь строк лізингу.

Від імені організатора – Асоціації лізингодавців, виступила Марина Масіч, яка, зокрема, поінформувала присутніх про те, що український ринок лізингу невпинно зростає. Передумовою для цього слугує стабільність економічного розвитку в країні та зростання попиту на лізингові послуги задля модернізації виробництва. Крім того, й самі учасники організованого ринку докладають значних зусиль задля створення нових лізингових продуктів і гнучкого ціноутворення, з метою підвищення доступності цієї фінансової послуги для малого й середнього бізнесу України.

Від лізингового ринку та Асоціації виступили практики -провідні експерти в галузі фінансування, представники компаній Теком Лізинг, УЛФ-Фінанс, BEST Лізинг, Альфа-Лізинг, СК Інго.

Від імені банківського лізингу виступив представник Укргазбанку, який розповів про лізингові послуги банку для муніципалітетів та ОТГ. А також – купівлю для шкіл м. Львова інтерактивних дошок. Такі дошки стоять наразі у кожній львівській школі і є наочним прикладом просування лізингом новітніх технологій.
По завершенню семінару його учасники мали нагоду неформально поспілкуватися із посадовцями та представниками провідних лізингових компаній України за фуршетним столом.

А на міні-ярмарці лізингодавці запропонували до уваги підприємців свої нові продукти та технології.Асоціація лізингу радо відзначила велику зацікавленість львівської бізнес-спільноти в озвучених пропозиціях для фінансування малого та середнього бізнесу.