Ринок лізингу відновив зростання – Асоціація Лізингодавців України

В 3-му кварталі 2020 року вартість нових угод, укладених членами Асоціації, зросла на 48% порівняно з 2-им кварталом. Це також на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Динаміка нового бізнесу свідчить не лише про відновлення галузі після негативного впливу COVID-19 , але й про зростання активів, обсяг яких сягнув за квартал 6,2 млрд. грн.

Якщо говорити про результати роботи організованого ринку за поточний рік, то за три квартали загальна вартість договорів склала 14,6 млрд. грн., що на 8,4% більше, в порівнянні з трьома кварталами попереднього року.

Трійкою лідерів в цьому сегменті є компанії ОТП Лізинг, УЛФ-Фінанс та банк ПУМБ.

Структура нових угод, з точки зору предметів лізингу, протягом дев’яти місяців не зазнала суттєвих змін і традиційно – близько 50 % займає автотранспорт. Друге місце за обсягом – а саме 32%, належить сільськогосподарській техніці. Помітною, і такою , що зросла, є також є залізнична техніка, з часткою в 10%.

Портфель членів Асоціації на кінець звітного періоду склав 21,9 млрд. грн., демонструючи зростання на 10% в порівнянні з попереднім кварталом. З початку 2020 року лізингові компанії наростили цей показник майже на 30 відсотків.

Тож лізингодавці України продовжують активно фінансувати малий та середній бізнес, допомагають закривати потреби домогосподарств та фізичних осіб -підприємств, створюючи всім категоріям лізингоодержувачів нові можливості для розвитку та процвітання.