Покупка автомобілю в лізинг допоможе зекономити


Стати повноправним власником автомобіля, оплативши його вартість одразу при покупці, може далеко не кожен громадянин. В цьому випадку багато хто звертає увагу на альтернативні варіанти – розстрочку, кредитування, а також лізинг. При цьому лізингові програми останнім часом стають все більш популярними. Однак ще не всі споживачі розуміють, в чому їх переваги перед іншими варіантами.

Кредитні програми, як правило, розраховані на нові автомобілі, рідше – ті, що були у використанні. Варто зазначити, що позичальнику потрібно буде не тільки зробити перший внесок, але й оплатити страхування життя, КАСКО та ряд інших додаткових платежів. Все це робить кінцеву суму заборгованості більшою. Окрім того, збір документів також часто перетворюється в досить серйозне завдання і потребує багато часу.

Обираючи автомобиль в лизинг, споживач може позбавитись від більшої частини цих недоліків. Спеціалізовані компанії готові оформити договір всього за декілька годин. При цьому умови лізингових програм можуть бути більш вигідними для клієнтів, ніж кредити. До того ж оформлення і постановку на облік авто, як правило, здійснює сама компанія. Тому споживач економить свій час і має можливість отримати повністю готову до експлуатації машину.

В лізинг можна отримати автомобіль практично будь-якого типу. Тому такий варіант чудово підходить не тільки для приватних авто, але і для комерційного транспорту. Для підприємця лізинг – це можливість отримати техніку, яка допоможе заробляти, при цьому не відволікаючи з обороту значну суму одразу. Таким чином, керівник може регулярно оновлювати свій автопарк за вигідними умовами.

Зазначимо, що лізингові програми можна розділити на два основні різновиди: фінансовий лізинг і оперативний. Перший передбачає виплату вартості авто поступово, частинами. По закінченню терміну дії такого договору одержувач повністю виплачує його вартість, і стає його повноправним власником. Оперативний лізинг розрахований на тих, хто хоче отримати авто у користування, але не впевнений в необхідності його покупки. Протягом дії договору клієнт використовує транспорт згідно зі своїми потребами, але після його закінчення може викупити, або повернути фірмі-власнику.

Обидва різновиди лізингових програм мають своїх прихильників, і направлені на задоволення конкретних потреб споживачів. Однак, у будь-якому випадку вони є одним із найзручніших і найдоступніших способів отримати власне авто при нестачі коштів на його покупку.

Джерело