Укргазбанк приєднується до організованої лізингової спільноти України

ПРЕС-РЕЛІЗ

31 жовтня 2019, Київ, Україна

Публічне акціонерне товариство АБ “Укргазбанк” щойно став  учасником Асоціації лізингодавців України, яка об’єднує провідних операторів ринку лізингу.  В складі Асоціації вже присутні комерційні банки, але це перша державна установа в її лавах, що свідчить про зростання важливості координації зусиль  в рамках такого  професійного об’єднання. Члени Асоціації  генерують на сьогодні  80%  національного лізингового портфелю та докладають всіх зусиль до побудови цивілізованого ринку на вітчизняних теренах.

«Ми дуже раді стати членами Асоціації. Сподіваємось, що наша плідна співпраця як державного банку та Асоціації буде сприяти розвитку ринку та умов лізингу в Україні.», – прокоментував вступ до Асоціації Лізингодавців Максим Зінченко, начальник управління лізингу УКРГАЗБАНКУ.

АБ “Укргазбанк” – один з лідерів банківського сектору України. За розмірами своїх активів він входить до першої п’ятірки рейтингу. Майже на 100% банк належить державі.

Банк активно пропонує послуги фінансового лізингу з 2017 року. Об’єктами лізингу від банку можуть бути нові сільськогосподарська техніка, обладнання, спецтехніка, залізничні вагони, комерційний транспорт (в т.ч. легкові авто).

Серед найвідоміших лізингових проектів від Укргазбанку – фінансування транспортних засобів для комунальних підприємств Запоріжжя, Житомира, Хмельницького, Львова та Ужгорода. Ще одним крупним лізинговим проектом АБ “Укргазбанк” стало фінансування  української агропромислової компанії LNZ Group для створення власного парку із 108 сучасних залізничних вагонів-зерновозів для перевезення зерна та інших харчових вантажів.

Укргазбанк – єдиний в Україні банк, що обрав екологічність своєю головною стратегією. У 2016 р. він кардинально змінив вектор свого розвитку, коли обрав «зелене» фінансування своїм стратегічним напрямком. «Зелений» напрямок – це інноваційна модель у банківському секторі й у світових реаліях.

«На жаль, Україна входить до топ країн з найбільшим рівнем енергоспоживання у світі. Суттєво шкодять нашій екології старі підприємства, що працювали ще за радянських часів. Тому альтернативна енергетика в сучасному світі – це пріоритетний напрямок. Разом з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) вже реалізовано понад 155 масштабних проектів, що направлені на відновлення джерел енергії, при цьому еко-портфель в цілому нараховує 436 проектів на суму понад 21,6 млрд грн.», – повідомила начальник управління Premier Banking Укргазбанку Олександра Мороз.

Приєднання до Асоціації “Українське Об’єднання Лізингодавців” такого потужного і  надійного  оператора ринку свідчить про значний потенціал  Асоціації в удосконаленні  умов ведення лізингової діяльності, та обіцяє суттєве його посилення.

Нагадаємо, що за результатами 1-го півріччя 2019 року ринок лізингу продовжує невпинне зростання, а частка членів Асоціації «Українське Об’єднання Лізингодавців» є переважаючою в загальному обсязі лізингових послуг: за портфелем 80%, за новим бізнесом 61%.

Довідка:

Асоціація «Українське Об’єднання Лізингодавців» – створена в 2005 році як добровільне об’єднання професійних учасників ринку лізингу. З цього ж року Асоціація входить до складу конфедерації LEASEUROPE зі штаб-квартирою у Брюселі, що об’єднує Асоціації 31 європейської країни. До складу Асоціації входять учасники, які генерують 80% українського лізингового портфелю.

Контакти для ЗМІ:

Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців»
+38 044 529 46 90  
+38 093 381 51 00  
[email protected]
www.uul.com.ua