Відбувся семінар для лізингодавців стосовно запровадження з І кварталу 2018 року звітності виключно в електронній формі

Відбувся семінар для лізингодавців стосовно запровадження з І кварталу 2018 року звітності виключно у електронній формі.

У понеділок, 26.03.2018 Нацкомфінпослуг провів семінар з компаніями лізингодавцями, стосовно запровадження з І кварталу 2018 року звітності виключно в електронній формі.

Представники Нацкомфінпослуг надали відповіді на запитання лізингодавців, щодо роботи нової електронної системи, провели навчання правильного заповнення форм, передбачених порядком надання звітності. Було звернуто увагу на необхідне вжиття заходів щодо пришвидшення отримання ключів для підписання пакетів звітності електронним цифровим підписом через акредитовані центри сертифікації ключів, а також представниками Нацкомфінпослуг було налогошено, що звітність лізингодаців надіслана поштовим зв’язком або подана до служби діловодства Нацкомфінпослуг у паперовому вигляді, буде вважатися такою, що не відповідає Порядку, з подальшим застосуванням відповідних заходів впливу.

У семінарі взяли участь: член Комісії Залєтов О.М., директор департаменту регулювання та нагляду за фінансовими компаніями Павленко Г.Ф. начальник відділу пруденційного нагляду за фінансовими компаніями департаменту регулювання та нагляду за фінансовими компаніями Драган Т.М., начальник відділу ведення реєстрів та баз даних фінансових установ Косова Л.В., заступник начальника управління – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення та захисту інформації управління ресурсного забезпечення та інформаційних технологій Калінін О.В., Голова Асоціації лізингодавців Марина Масіч та представники лізингодавців.