Автомобіль на сонячних батареях вже доступний в лізинг

Автовиробник Lightyear об’єднався з лізинговою компанією LeasePlan і заявив про свої плани випустити перший в світі комерційний автомобіль, який буде працювати на сонячній енергії.
При цьому перший електромобіль на сонячних панелях намір спустити з конвеєра вже в 2020 році.
Партнери дали своєму автомобілю назва Lightyear One. Виробництво моделі мають намір налагодити на фабриці Automotive Campusв Нідерландах. Що правда, дизайн “сонячного” авто поки засекречений. Все, що на даний момент про нього відомо, так це те, що електрокар буде п’ятимісним повнопривідним хетчбеком.
В ході розробки електромобіля інженери підрахували, що сонячна енергія дозволить йому проїжджати від 800 до 1 000 кілометрів без зарядки навіть в північних широтах. Вдень система буде збирати енергію в акумуляторах, і використовувати її вночі. Таким чином автомобіль зможе їздити навіть вночі.


Виробництво автомобіля ще не розпочато, і навіть не розсекречений дизайн і характеристики, але компанія вже приймає на нього попередні замовлення. Стартова ціна – 119 000 євро. При цьому Lightyear One ще можна взяти і в лізинг. У такому випадку щомісячна плата складатиме всього 1 949 євро.

Джерело: https://news.infocar.ua