ЄБРР в Україні надає компанії «ОТП Лізинг» кредит у національній валюті в розмірі 514 млн грн

Компанія «ОТП Лізинг» (учасник Асоціацції “Українське об’єднання лізингодавців”) отримала кредит ЄБРР в Україні у національній валюті в розмірі 514 млн грн .

Це перша в історіії Європейського банку кредитна лінія видана у гривні. Завдяки укладенню такої угоди український бізнес матиме змогу модернізувати своє виробництво та автопарки через інструменти фінансового лізингу, уникаючи при цьому валютних ризиків. Враховуючи кредитну лінію від материнського банку OTP Bank Plc в аналогічному обсязі,  ОТП Лізинг проінвестує  в  економіку України  понад 1 млрд гривень. Що, безумовно, стане суттєвим внеском  в оновлення основних засобів вітчизняних підприємств, в підвищення їх конкурентоздатності на  міжнародних  ринках.

“Ми планували в цьому році укласти нові договори на $ 70 млн., але вже сьогодні можна сказати, що ми вийдем на $ 90-95 млн, то є перевиконання плану на 30-40%”, – сказав гендиректор “ОТП Лізинг” Андрій Павлушин.

По його словам, приблизно 30% цього суми – фінансування малого та середнього бізнесу. Середня сума транзакції – близько 2 млн. Грн.