USAID та GfK дізнавалися, що малий та середній бізнес знають про фінансовий лізинг

14 липня 2017 року в Одесі відбулося представлення результатів дослідження споживачів небанківських фінансових установ, яке було проведено в березні цього року міжнародною компанією GfK на замовлення проекту технічної допомоги USAID “Трансформація фінансового сектору”.

Під час опитування споживачів (як фізичних осіб та і представників малого і середнього бізнесу) було з’ясовано їх розуміння специфіки фінансових послуг, зокрема фінансового лізингу.

Споживачі – фізичні особи показали знання лише загальних умов фінансового лізингу та не виявили готовності до широкого використання цією послугою, що в першу чергу викликано недостатньою поінформованістю про фінансовий лізинг.

В той же час опитані представники малого та середнього бізнесу, особливо ті, які вже мали досвід використання послуг фінансового лізингу, сказали про готовність повторного використання послуг з фінансового лізингу та могли детально описати специфіку цієї послуги. Зокрема, однією з основних переваг послуги названо можливість отримання податкових пільг.

На даному заході виступили директор асоціації “Українське об’єднання лізингодавців” Марина Масіч та генеральний директор лізингової компанії “ТЕКОМ-лізинг” Павло Мухін.

Марина Масіч надала інформацію про актуальний стан ринку, про очікування ринку щодо прийняття Закону України “Про фінансовий лізинг” в новій редакції, щодо розробки нових інструментів стимулювання лізингу в Україні.

Відеовиступ Генерального директора асоціації “Українське об’єднання лізингодавців” Марини Масіч

Павло Мухін, член Ради директорів Асоціації  та директор компанії, яка основну свою діяльність провадить в Одеському регіоні, розказав про фінансування інфраструктурних об’єктів, старт-апів та підприємств, пов’язаних з морською галуззю. Представники Одеської міської Ради зацікавилися можливістю співпраці з підприємствами комунальної галузі, зокрема з метою оновлення автопарку підприємств громадського транспорту.

Відеовиступ Генерального директора лізингової компанії “ТЕКОМ-Лізинг” Павла Мухіна