ЛСОУ та УОЛ провели засідання круглого столу: «Проблемні питання взаємодії прокатного бізнесу та страхового ринку»

15 грудня 2016 року Ліга страхових організацій України та Українське об’єднання лізингодавців провели  засідання круглого столу на тему: «Проблемні питання взаємодії та пошук оптимальних моделей співробітництва лізингового/прокатного та страхового ринку в питаннях страхування автомобільного транспорту. Нові перспективні напрямки кооперації».

Відкрила засідання Марина Масіч, директор Українського об’єднання лізингодавців, яка окреслила основні питання зустрічі і наголосила, що співпраця двох асоціацій має велике значення задля вирішення проблем, що стримують розвиток лізингового і прокатного бізнесу в Україні.

Серед розглянутих питань – ризики прокатних компаній та правова захищеність лізингового/прокатного бізнесу в Україні, питання взаємодії «прокатна компанія — страхова компанія — клієнт прокатної компанії», правовідносини на ринку прокатних авто в Україні та за кордоном.

Учасники засідання заслухали точку зору страхових компаній щодо питання можливого спрощення документообігу при страхуванні прокатних авто, можливості використання дублікатів документів; обговорили перелік ризиків, що закладені у базовий договір страхування, і наголосили на необхідності внесення відповідних змін у законодавство в частині більшого захисту прокатного бізнесу від можливих дій шахраїв.

Участь в обговоренні взяли представники компаній, що входять до Українського об’єднання лізингодавців — «AVIS Україна», «Ілта», «Перша лізингова компанія/ALD Automotive», «Sixt»,  «Europcar», «Райффайзен Лізинг Аваль»,«Український Лізинговий Фонд», представники страхових компаній-членів ЛСОУ – «АСКА», «Арсенал Страхування», «Перша» та інші представники страхового бізнесу — компанії-партнери УОЛ.

Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» (УОЛ) створена в 2005 році та об’єднує 20 компаній, серед яких є провідні лізингові компанії та представники суміжних ринків.

http://uainsur.com/our-news/52564/