Porsche Finance Group: підсумки першого півріччя 2013 року

Porsche Finance Group (PFG), що надає послуги фінансового, оперативного лізингу та кредитування автомобілів Volkswagen, Audi, SEAT і Porsche, підвела фінансові підсумки першого півріччя 2013 року. PFG, яка за результатами 2012 року входить до четвірки лідерів ринку автокредитування, у першому півріччі 2013 року зміцнила позиції лідера, посівши четверте місце на ринку автокредитування і друге – серед компаній, що фінансують автомобілі у лізинг – 13,5%.

Показники компанії залишились на стабільно високому рівні, незважаючи на ускладнення ринкових умов, що виникли через прийняття у квітні 2013 року рішення про введення 13%-го мита на імпорт нових легкових малолітражних автомобілів.

За минулий період 2013 року в Україні було продано 9579 автомобілів Volkswagen, Audi, SEAT. Впродовж 6 місяців було отримано 3519 заявок на придбання авто у кредит і на умовах лізингу у Porsche Finance Group. Це приблизно на 8% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. З них за фінансової участі компанії було придбано 2784 транспортних засоби. Це приблизно на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Частка заявок на фінансування автомобілів у лізинг та кредит, що були задовільнені, за підсумками півріччя склала 79%. Як і раніше, високий відсоток покупців автомобілів серед фізичних осіб – 62% від загальної кількості укладених договорів.

За підсумками першого півріччя лідером за часткою фінансування серед переданих PFG клієнтам автомобілів стала марка SEAT – 55,87%. Частка фінансування автомобілів Audi склала 20,78%. На легкові автомобілі Volkswagen припало 24,58% фінансування, на комерційні – 22,18%.

Серед Volkswagen, придбаних з фінансуванням PFG, українці віддають перевагу Polo, Golf, CC, Scirocco, New Beetle (у легковій лінійці) і Caddy, Amarok, Crafter (у лінійці комерційній). Серед лінійки Audi найбільшим попитом при купівлі з фінансуванням користуються моделі А3, А6, А7 и А8.

Впродовж першого півріччя 2013 року Porsche Finance Group приділила максимальну увагу підвищенню комплексності послуг для зручності клієнтів. Це страховий напрямок, онлайн-сервіс «Особистий кабінет», послуги управління власним автопарком для фліт-клієнтів. Таким чином, клієнти PFG отримують у свого дилера увесь комплекс послуг з одних рук.

«Ми раді, що клієнти і надалі довіряють нам і все більше автолюбителів України можуть оцінити переваги роботи з Porsche Finance Group. У дилерських центрах клієнти отримують кваліфіковану консультацію і цілий комплекс послуг: можуть обрати першокласний автомобіль, якісне європейське фінансування, що відповідає індивідуальним потребам. Усе це допомагає компанії досягати відмінних фінансових показників», – відзначає глава правління Porsche Finance Group Йозеф Граф.

Porsche Finance Group продовжує реалізовувати свої плани зі збільшення фінансування автомобілів. Це показує позитивна динаміка фінансування автомобілів у кредит та лізинг. А активний розвиток нових сервісів і надання послуг «з одних рук» робить обслуговування комфортним і сприяє підвищенню довіри до компанії.

Porsche Finance Group представлена в Україні компаніями «Порше Лізинг Україна», «Порше Мобіліті» та «Порше Страхове Агентство». Вони є власністю австрійського «Порше Банку», який, у свою чергу, належить «Порше Холдингу» (концерн Volkswagen). В Україні Porsche Finance Group надає послуги фінансового, оперативного лізингу та кредитування автомобілів Volkswagen, Audi, SEAT і Porsche, як для юридичних, так і для фізичних осіб, і є лідером ринку фінансування автомобілів. Окрім того, Porsche Finance Group пропонує корпоративним клієнтам послуги з управління автопарком і виступає посередником під час видачі страхових полісів для покупців зазначених вище марок автомобілів.