Мінінфраструктури оголосило конкурс на лізингову схему закупівлі локомотивів

Міністерство інфраструктури оголосило конкурс на лізингову схему закупівлі локомотивів. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Козак на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

“На кінці минулого тижня оголошено конкурс на лізингову схему закупівлі локомотивів. Вважаю, що це одне з найважливіших питань оновлення локомотивного парку залізничного транспорту. Бо у нас локомотиви електровози дуже сильно застаріли”, – заявив Козак.

За його словами, вже є кілька лізингових компаній, серед них і Зовнішекономбанк, які зацікавлені у співпраці в цій сфері. Міністр висловив сподівання, що в поточному 2013 р. питання оновлення парку локомотивів “зрушиться з мертвої точки”.

Зазначимо, на 2013 р. в рамках укладених довгострокових контрактів “Укрзалізницею” заплановано придбання вантажних електровозів постійного струму. Зокрема, проектом фінплану залізниць передбачено придбання 12 одиниць електровозів виробництва АТ “Електровозобудівник” (Грузія), 7 електровозів – ТОВ “Уральські локомотиви” (Росія) і 2 одиниці виробництва ТОВ “Виробнича компанія “Новочеркаський електровозобудівний завод” (Росія).

Парк вантажних вагонів залізничники планують поповнити 994 вагонами, що будуть закуплені коштом залізниць.

РБК