Мінагропрод України пропонує збільшити в держбюджеті-2013 витрати на агролізинг майже в 12 разів

 Міністерство аграрної політики і продовольства України ініціює збільшення державної підтримки фінансового лізингу сільськогосподарської техніки у державному бюджеті 2013 року з передбачених 166,8 млн грн до 2 млрд грн.

Згідно з прес-релізом Мінагропроду, відповідну пропозицію внесено до проекту Державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки.

Крім того на фінансування агролізингу в 2014 році міністерство пропонує виділити з держбюджету 3,3 млрд грн.

Як вказано в прес-релізі, міністерство також внесло пропозицію забезпечити в 2013 році держгарантії в розмірі 1,5 млрд грн для залучення інвестицій у створення виробництва сучасної сільгосптехніки в Україні.

У Мінагропроді також нагадали, що 12 лютого асоціації підприємств сільгоспмашинобудування України та Німеччини підписали меморандум про співпрацю, що дозволить прискорити залучення німецьких інвестицій і технологій у цю галузь.

Раніше повідомлялося, Мінагропрод 10 січня затвердив на 2013 рік перелік і граничні ціни на вітчизняну сільгосптехніку та обладнання для АПК, закупівля яких фінансується з держбюджету, істотно скоротивши кількість постачальників техніки порівняно з редакцією переліку на липень 2012 року. Зокрема, гранична ціна зернозбирального комбайну КЗС-15 “Сварог” становить 2,609 млн грн.

В Україні закупівлю сільгосптехніки за рахунок коштів з державного бюджету здійснює НАК “Украгролізинг”.

finance. ua