Замголови МТСБУ Гуминський залишив свій пост

Гуминського замінить Микола Лутак, колишній президент Моторного бюро
Іван Гуминський, що займається розвитком напрямку страхування за міжнародною системою «зеленої карти», залишив посаду заступника гендиректора Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ). Як повідомляє Комерсант-Україна з посиланням на обізнаних осіб в МТСБУ, вакантне місце зайняв колишній чиновник Держфінпослуг Микола Лутак.

Крім того, в координаційній раді Бюро теж відбулися перестановки. Володимир Романишин переведений з посади президента МТСБУ на посаду радника генерального директора.

Учасники ринку вважають, що кадрові зміни актуальні, враховуючи складну ситуацію на ринку.

Кадрові рішення ухвалювалися віддалено за результатами анкетування, що відбувається не вперше в роботі ради, уточнює Коммерсант.

Іван Гуминський почав працювати в МСТБУ ще в березні 1994 року, коли Кабмін своєю постановою створив цю організацію: він обіймав посаду її генерального директора. На цій посаді він брав безпосередню участь в розробці закону про ОСАГО. Уже восени 1998 року Іван Гуминський став президентом МТСБУ, але всього на півроку. Пізніше він обіймав посади директора з питань здійснення обов’язкового страхування. З червня він як заступник гендиректора МТСБУ займався ринком «зеленої карти».

Микола Лутак має досвід роботи з учасниками страхового ринку. «На посади заступника глави Держфінпослуг він курирував страховий ринок, активно взаємодіяв з правоохоронними органами. Лутак дуже акуратний, обережний і відповідальний співробітник. Я думаю, це хороша кандидатура», — зазначив колишній член Держфінпослуг і колега Лутака.

В середині 1990-х Микола Лутак брав участь у розробці постанови Кабміну N1175, яким були визначені умови та порядок страхування ОСАЦВ з 1 січня 1997 року. З 1999 року він був президентом МТСБУ, але в 2003 році на цій посаді його змінив Володимир Романишин.