Порятунок карпатських буйволів – довгострокова екологічна ініціатива Porsche Finance Group

Porsche Finance Group приєдналася до екологічної ініціативи Регіональної обласної організації «Збереження агро-біорізноманіття Карпатських гір», спрямованої на відновлення популяції карпатських буйволів. Порятунок карпатських буйволів – це унікальний екологічний проект, підтримуючи який Porsche Finance Group, сприяє збереженню різноманіття життя на Землі, а також привертає увагу громадськості до проблеми зникнення рідкісних видів тварин. Таким чином, компанія демонструє свою прихильність до екологічної стійкості відповідно до благодійної місії Porsche Finance Group, згідно з якою компанія надає допомогу тим людям і організаціям, які її дійсно потребують.

Карпатські буйволи – найпівнічніша популяція в світі. Їх привезли з Азії багато століть тому, протягом яких вони повністю акліматизувалися для життя в Карпатах. До ХХ століття в кожному Закарпатському селі трималися сотні цих унікальних тварин, але зараз поголів’я буйволів стрімко скорочується. За останніми даними, сьогодні в Україні налічується всього 45 особин.

Як соціально-відповідальна компанія, Porsche Finance Group запропонувала свою допомогу у порятунку цього унікального виду тварин. Починаючи з 2012 року, компанія фінансуватиме стадо з 6 голів, яке в майбутньому планується збільшити спочатку до 10, а в 2014 році до 14 голів. Щорічно на утримання кожного буйвола виділятиметься певна сума. З дорослішанням буйволів, їх передаватимуть місцевому населенню – фермерам, які хочуть тримати цих унікальних тварин, але не мають достатньо коштів, щоб їх виростити.

«Зберегти і передати нашим дітям все розмаїття і багатство цього світу – обов’язок кожної цивілізованої людини, – говорить глава правління Porsche Finance Group Йозеф Граф. – Ми віримо, що наші зусилля, спрямовані на збереження і збільшення популяції карпатських буйволів, слугуватимуть хорошим прикладом для місцевого населення і допоможуть повністю відродити поголів’я цих домашніх тварин».

 «Молоко домашнього буйвола набагато корисніше за коров’яче. Воно вирізняється підвищеним вмістом жирів, білків, кальцію, фосфору, вітамінів А, С і групи В, – каже Ольга Хоменко, одна із засновниць організації «Збереження агро-біорізноманіття Карпатських гір». – На жаль, сьогодні тримати буйволиць фінансово не вигідно, що може призвести до повного зникнення цього виду».

Організація «Збереження агро-біорізноманіття Карпатських гір» є місцевою ініціативою, спрямованою на збереження зникаючих видів домашніх і диких тварин. З цією метою в селі Стеблівка Хустського району Закарпатської області була заснована «Станція порятунку», яка займається розведенням карпатських буйволів та інших зникаючих видів, а також підтримує і консультує фермерів, які тримають їх у своїх господарствах. З більш детальною інформацією щодо діяльністю цієї організації можна ознайомитися на сайті http://www.karpaten-bueffel.eu/index.php?/pages/verein.html.

 Допомога в збереженні поголів’я карпатських буйволів – є лише частиною благодійної місії Porsche Finance Group в Україні. Компанія проводить благодійні акції на постійній основі, надаючи допомогу саме там де її найбільше потребують. Так, в грудні 2011 року компанія виділила 40 000 гривень матеріальної допомоги лікарні Червоного хреста у Вижницькому районі Чернівецької області, а ще до цього передала сучасний інкубатор для новонароджених малюків Смілянської районної лікарні.

Porsche Finance Group представлена в Україні компаніями «Порше Лізинг Україна» і «Порше Мобіліті». Вони є власністю австрійського «Порше Банку», який в свою чергу належить до «Порше Холдингу», холдинг є частиною концерну Volkswagen. В Україні компанії Porsche Finance Group надають послуги фінансового, оперативного лізингу та кредитування автомобілів Volkswagen, Audi та Porsche як для юридичних, так і для фізичних осіб і є лідерами ринку фінансування автомобілів.