УЧАСНИКИ ФІНАНСОВОГО РИНКУ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО ОБ’ЄДНАННЯ

20.04.2018

Професійні об’єднання учасників фінансового ринку домовились консолідувати свої зусилля заради вироблення спільного бачення і активної участі в реформуванні фінансового ринку. Про це представники об’єднань заявили на прес-конференції, повідомляється у прес-релізі Асоціації «Об’єднання фінансових установ».

Як зазначили учасники новоствореного об’єднання, його метою є активізація публічних обговорень Комплексної стратегії розвитку фінансового ринку до 2020 року, підвищення прозорості нормотворчого процесу у фінансовій сфері та сприяння прийняттю і впровадженню актуальних для учасників ринку законопроектів. У рамках заходу було також підписано Меморандум про об’єднання учасників фінансового ринку.

«Ідея об’єднатися виникла ще в листопаді 2017 року і за цей час пройшла чималий цикл обговорень, дискусій і навіть суперечок. Ми працювали відкрито і намагались врахувати всі думки, застереження та пропозиції. Опрацьовували їх і надавали для ознайомлення всім працюючим на фінансовому ринку асоціаціям та професійним об’єднанням. Так, нами було обрано непростий, але усвідомлений шлях створення демократичної платформи. Нам вдалося уникнути кулуарного ранжирування та конфлікту інтересів. І щиро тішить, що ініціатива об’єднати зусилля викликала дійсно жвавий інтерес на ринку», – відмітила Вікторія ВОЛКОВСЬКА, Генеральний директор Асоціації «Об’єднання фінансових установ».

За її словами, свою готовність спільно працювати та об’єднати свої зусилля задля сталого розвитку фінансового ринку наразі висловили 16 профільних об’єднань фінансового ринку. «Утворення такого масштабного об’єднання довело, що ринок може консолідуватися заради спільної мети, може виробити єдину думку і бути повноцінним партнером у конструктивному діалозі з державою. Ми хочемо уникнути чергових потрясінь на фінансовому ринку. Нам потрібен позитив», – додала Вікторія Волковська.

Меморандум про об’єднання учасників фінансового ринку підписало 16 профільних асоціацій та професійних організацій. Серед них: Всеукраїнська спілка аварійних комісарів, ГО «Асоціація юристів фондового ринку», Асоціація «Об’єднання фінансових установ», Національна асоціація страховиків України, ГО «Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг «Страховий захист», Національна асоціація кредитних спілок України, Всеукраїнська професійна організація «Cпілка аудиторів України», Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців», Асоціація «Бюро кредитних історій України», ГО «Українська професійна асоціація по захисту інвесторів, кредиторів та страхувальників», Українська асоціація інвестиційного бізнесу, Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів, ВГО «Фінансова грамота України», Ліга страхових організацій України, Асоціація «Страховий бізнес», Національна асоціація недержавних пенсійних фондів України та адміністраторів недержавних пенсійних фондів. Об’єднання відкрите для підписання Меморандуму й іншими організаціями, які представляють інтереси фінансового сектору.