В УНІАН відбудеться круглий стіл на лізингову тематику

В інформаційному агенстві УНІАН відбудеться круглий стіл на тему:”Дешевий сир у мишоловці, або що потрібно знати споживачу аби не потрапити на  гачок  шахраїв, які прикриваються лізингом”. 

Організатори: Асоціація лізингодавців України та ЮК “КПД Консалтинг”


Захід покликаний привернути увагу громадськості та потенційних клієнтів до небезпечної активізації на ринку фінансових послуг явищ обману та зловживання довірою. 

Все більше компаній, під приводом надання послуг з фінансового лізингу, створює на ринку ситуацію, коли клієнти втрачають кошти і не отримують техніку, передбачену договором. Невпинно  зростає кількість судових позовів, але вони, як правило, не сприяють відновленню справедливості, бо за добре спланованими схемами стоять висококласні махінатори. Тим часом, підривається довіра до лізингу,  страждають інтереси споживачів, а традиційні засоби відновлення порушеного права виявляються неефективними.

Учасники круглого столу мають намір обговорити окреслену проблематику, визначити її причини та передумови таких явищ, а головне  – запропонувати шляхи вирішення ситуації. Вирішення, яке  полягатиме, з одного боку  у площині створення дієвих заходів до припинення протиправних дій та притягнення винних до відповідальності, а з іншого – до підвищення фінансової грамотності споживачів відповідних послуг.

 У заході візьмуть участь експерти: член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, директор Асоціації лізингодавців Марина Масіч, Керуючий партнер Юридичної компанії “КПД Консалтинг” Ігор Калітвенцев та партнер компанії Кирило Казак,  Генеральний директор лізингової компанії  “УЛФ” Олександр Кощеєв, Генеральний директор лізингової компанії  “Еска Капітал” Антон Дядюра, організатор крауд-сорсінгової платформи Дмитро Донець,  директор  Асоціації імпортерів та дилерів Олег Назаренко, а також представники органів МВС та прокуратури.

Захід відбудеться 8 червня, в приміщенні УНІАН (Хрещатик,4) , початок о 13-30.
Акредитація за телефонами: 044-529 46 90, 093-381 51 00 та за  електронною адресою: [email protected]


ПРОГРАМА

круглого столу столу  на тему :
Дешевий сир у мишоловці, або що потрібно знати споживачам, аби не потрапити на гачок  шахраїв, які прикриваються лізингом”
Організатори: 

Асоціація лізингодавців України    

Юридична Компанія  “КПД Консалтинг”
 8 червня,  13-30 : 15-30, місце проведення: УНІАН

Учасники:

1. Від Нацкомфінпослуг – член Комісії  Олександр Залєтов “Можливості та важелі Регулятора рину фінансових послуг щодо упередження зловживань на рину лізингових послуг. Заходи з підвищення фінансової грамотності споживачів” -10 хв.
2.  Від Асоціації лізингодавців України – Олександр  Кощеєв,  Сергій Васьков. “Вплив шахрайства та зловживання довірою споживачів на ринок лізингу, шляхи   упередження введення споживачів в оману” –  15 хв. 

5.  Від ЮК “КПД Консалтинг” -Ігор Калітвенцев, Кирило Казак.  “Судові та позасудові Інструменти захисту порушеного права в сфері фінансових послуг в цілому та фінансового лізингу зокрема”-10 хв.

6. Від Асоціації імпортерів та дилерів – Олег Назаренко  “Протидія шахраям та махінаторам від псевдолізингу з боку імпотерів та дилерів України”- 7 хв.

7. Від представника крауд-сорсінгової платформи – Дмитро Донець  “Про платформу та інструментарій об”єднання  зусиль захисників інтересів потерпілих від шахрайських дій псевдолізингових компаній”- 7 хв.
8. Представники правоохоронних органів (  прокуратури та МВС)- 15 хв.

Запрошені : 

-ЗМІ, 

-представники лізингових компаній, 

-представники аграрних асоціацій та інші  споживачі фінансових послуг.

Модератор – Марина Масіч, директор Асоціації лізингодавців України.