Що чекає український авторинок в наступному році: прогноз експерта

У 2017 році продажі автомобілів в Україні виростуть приблизно на третину, вважає Назаренко
Український ринок автомобілів стабілізувався і в наступному році можна очікувати збільшення зростання продажів на 30-35% в порівнянні з 2016 роком. Про це заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко на прес-конференції: “Проблеми авторинку. Підсумки року і прогноз на 2017”, передає Укрінформ.
“У минулому а 2015 року було продано 46 000 автомобілів. У цьому році буде продано понад 58 000, оскільки згідно з даними Державної фіскальної служби, тільки з січня по серпень цього року в Україну було ввезено вже 46 тис. імпортних автомобілів. Якщо ще враховувати українських виробників , то зрозуміло, що автомобілів буде продано більше”, – сказав Назаренко.
Влітку поточного року вдвічі зросли продажі як нових автомобілів, так і вживаних (б/у). У серпні зростання ринку склало 53%, підкреслив експерт.
Він також зробив прогноз на наступний 2017 рік. “Якщо українські законодавці не будуть заважати, тоді я прогнозую зростання 30-35 відсотків у порівнянні з 2016-м. Це оптимістичний прогноз. Але якщо Верховна Рада і уряд будуть втручатися, намагатися регулювати авторинок, особливо перед виборами, тоді прогноз зміниться, це буде песимістичний прогноз”, – сказав гендиректор ВААІД.
Однією з передумов до збільшення продажів автомобілів в Україні є “колосально відкладений попит”, зазначив експерт. “Військово-політична ситуація в країні була нестабільною, і дуже багато людей і підприємства відкладали покупку автомобілів. Зараз не тільки прогресують продажі на ринку нових автомобілів, але і побутової техніки, нерухомості. Життя в державі стабілізується, і люди починають вкладати гроші в речі тривалого попиту”, – підкреслив Назаренко.
За його словами, цьому сприятиме також зниження ставок кредитування. Наступного року можливе зростання продажів автомобілів за рахунок банківського кредитування і лізингових продажів, прогнозує експерт.