Асоціація відзначила кращих на загальних зборах

 Почесне перше місце в галузі автомобільного лізингу серед учасників Асоціації посіла компанія Український Лізинговий Фонд. Її цьогорічне напрацювання – 858 профінансованих автомобілів, до того ж вона очолила рейтинг по обсягам нового бізнесу за 2015 рік. Ця молода на вітчизняному ринку компанія демонструє високу динаміку зростання.
Срібним призером стала компанія АВІС/ВІП Рент, яка з гарними показниками у 654 авто, увірвалася в трійку лідерів у 2015 році.
І третє місце – за багаторічним учасником верхніх щаблів автомобільного Олімпу , компанією АLD Automotive/Перша лізингова. Її досягнення становить 596 машин. 

 За кожною одиницею транспорту, переданого у лізинг, стоїть копітка, злагоджена робота робота усієї команди компаній-лідерів та їхніх керівників.
Всі призери нагороджені цінними грамотами.
На щорічних загальних зборах Асоціації було також підведено підсумки минулого року та затверджено плани на поточний.
Серед здобутків 2015 року названо велику нормотворчу роботу по розробці комплексного законопроекту, що гармонізує лізингові правовідносини у всіх сферах законодавства. Відзначно своєчасні ініціативи по реєстрації та внесенню на розгляд законодавчого органу ряду вузькоспеціальних норм, частина яких вже стала складовою діючого законодавства. Серед досягнень відзначено і запобігання посиленню регуляторного тиску, продуктивна співпраця з органами державної влади та нагляду.
Результати роботи галузі, не дивлячись на важкі економічні умови, нестабільність фінансового ринку та несприятливе податкове середовище, були не гіршими ніж в минулому році, показники нового бізнесу перевищили планку в три мільярди гривень. 
 Серед основних планів на поточний рік – усунення прогалин в Податковому Кодексі, які не лише гальмують розвиток лізингового ринку, а й завдають істотної шкоди працюючим учасникам індустрії, котрі й так переживають складні часи. Заплановано також сприяти скасуванню запровадженої нещодавно норми про ліцензування, яка суперечить чинному Закону України Про фінансові послуги.

У взаємодії з державними органами та міжнародними донорами планується розвивати лізингове фінансування у нових сферах та галузях – в енергозбереженні, природозберігаючих та інноваційних технологіях.
Є намір нарощувати чисельність учасників професійного об»єднання шляхом залучення нових серйозних гравців, що виходить на ринок недивлячись на важкі часи.

Загальні збори лізингодавців традиційно відзначили кращих в найбільш популярному сегменті лізингу в Україні – автомобільному. 

 Прес-служба Асоціації лізингодавців України