Проект Комплексної програми розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки запропоновано до публічного обговорення

Цільова команда з реформування фінансового сектору України у складі представників регуляторів фінансового та банківського ринків, а також профільних організацій, пропонують до публічного обговорення проект Комплексної програми розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки.

Комплексна програма має на меті забезпечення сталого розвитку фінансового ринку, в тому числі, шляхом досягнення рівня та вимог Європейського Союзу у цьому напрямку.

«Активна робота цільової команди з реформування фінсектору над проектом програми розвитку тривала з початку березня. Представники регуляторів та банківського ринку об’єднали свої зусилля для створення сучасної та дієвої програми та наразі запрошують фахівців, експертне середовище та широку громадськість до публічного обговорення», – прокоментував публікацію проекту керівник цільової команди реформ, заступник Голови Національного банку України Владислав Рашкован.

Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв щодо проекту програми заявив наступне: «Зазначу, що завдяки плідній та ефективній роботі висококваліфікованих фахівців з фінансового та банківського секторів нам вдалось розробити чіткий механізм модернізації вітчизняної фінансової системи на найближчі роки, пріоритетним завданням якого є втілення найкращих європейських стандартів та практик в український фінансовий сектор. Я переконаний, що тісна взаємодія з ринковою спільнотою, яка передбачає врахування її думок і коментарів в процесі підготовки програми, дасть нам можливість отримати бажані результати для їх подальшої реалізації».

Проект комплексної програми був підготовлений цільовою командою реформ, до якої увійшли:

– представники Національного банку України: – заступник Голови Національного банку Владислав Рашкован (керівник цільової команди реформ), начальник управління стратегії та реформування банківської системи Михайло Відякін;

– радник Міністра фінансів України з банківських питань Юрій Блащук;

– представники Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку – Голова Комісії Тимур Хромаєв, член Комісії Юрій Буца, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства Максим Лібанов;

– представники Національної комісії‚ що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, – Голова Комісії Ігор Пашко, член Комісії Ольга Гурбич;

– представники Незалежної асоціації банків України – Голова Ради Роман Шпек, член Ради Тарас Кириченко;

– заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик.

Робота цільової команди реформ регламентована протоколом засідання Національної ради реформ під головуванням Президента України П.О. Порошенко (посилання на протокол http://s3s.so/N2502)

Ми запрошуємо профільні асоціації та експертів ринку проаналізувати проект програми на сайті реформ http://reforms.in.ua/index.php?pageid=financial-sector-reform та долучитися до обговорення за допомогою коментарів на сайті reforms.in.ua або шляхом внесення правок та коментарів у сам документ у термін до 1 квітня.

Затвердження Комплексної програми розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки планується на засіданні Національної ради реформ.
http://nfp.gov.ua/news/925.html