"Київавтодору" бракує техніки на зиму – братиме у лізинг

Комунальна корпорація “Київавтодор” планує взяти в лізинг дорожню техніку для зимового утримання доріг на суму 100 мільйонів гривень.

Про це сказав голова “Київавтодору” Петро Береговий на прес-конференції в Києві в середу, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Було засідання Київради, було винесене рішення дозволити закупівлю автомобілів для зимового утримання доріг на 100 мільйонів гривень у лізинг. Ми з’ясували, яка техніка необхідна. Це рішення проходитиме узгодження з транспортною комісією та у Київраді”, – заявив він.

За словами Берегового, минула зима показала, що Києву не вистачає техніки, задекларовані 350 одиниць техніки для зимового утримання доріг – незначна кількість для столиці.

“За нормативом, снігоочисників має бути 445 одиниць, а в нас їх усього 98, і то 50% із них відпрацювали понад 10 років”, – поскаржився він.

За словами Берегового, у рамках закупівлі техніки в лізинг корпорація купуватиме в основному снігоприбиральну техніку, зокрема, снігонавантажувачі.

“Колись було 16 одиниць снігонавантажувачів на район, а тепер на все місто залишилося 6 одиниць”, – повідомив Береговий.

Водночас, він сказав: для того, щоб упорядкувати всі дороги Києва в цілому, необхідно близько 20 мільйонів гривень.

Українська правда