Асоціація лізингодавців України та Нацкомфінослуг підписали Меморандум про співробітництво

Вчора в готелі «Прем’єр Палас» відбулася урочиста церемонія підписання Меморандуму про співробітництво між професійним об’єднанням лізингового ринку, в особі директора М.Масіч та його регулятором – в особі Голови А. Стасевського. Церемонія відбулася за участі представників ділових ЗМІ.

Підписаний документ покликаний створити нормативні рамки для розвитку конструктивної взаємодії. Сторони домовилися про те, що співпрацюватимуть у напрямку удосконалення статистичної звітності, яка сьогодні є морально застарілою за формою та змістом, а також погодилися об’єднувати зусилля задля покращення підзаконної бази, яка регулює діяльність лізингодавців.

Підписуючи Меморандум, Голова Комісії пообіцяв лізингодавцям підтримку їхніх законодавчих ініціатив, зокрема, доповнень до Кримінального Кодексу задля захисту прав лізингового майна нарівні з заставним в банківських правовідносинах. Для реалізації планів працюватиме спільна робоча група. Найближчим заходом в руслі виконання Меморандуму стане прес-конференція за підсумками року, проведення якої сторони анонсували на першу декаду березня. По завершенню церемонії підписанти відповіли на питання чисельних журналістів.

Підписання документу про розуміння та взаємодію лізингова спільнота сприймає як добрий сигнал про початок нового, європейського типу співпраці між владою та бізнесом задля суспільного блага.