СК «НОВА»: основні напрямки діяльності зберігаються

Керівництво страхової компанії «НОВА» оголосило стратегію розвитку компанії.

СК «НОВА» продовжить зміцнювати позиції на страховому ринку України як страховик із універсальним портфелем послуг, який надає страхові продукти і приватним особам, і корпоративним клієнтам. Основні напрямки діяльності зберігаються. В пріоритеті – майнове, автомобільне, особисте страхування, а також страхування відповідальності.

Розповідає Вікторія Волошина, Голова Правління СК «НОВА»: «Зараз першочергові завдання – виконання фінансових планів, збільшення обсягу платежів за пріоритетними напрямками бізнесу, створення нових страхових продуктів. Приступивши до своїх обов’язків в СК «НОВА» та проаналізувавши ситуацію, для нашої команди стало очевидним, що в останні кілька місяців були відхилення від основних напрямів розвитку та цінностей компанії. У зв’язку з цим погіршилася взаємодія з деякими партнерами. У найближчих планах – погашення обгрунтованих боргових зобов’язань компанії та відновлення співпраці».

У компанії націлені на якісні зміни, що дозволять встановити нові підходи до клієнтського сервісу. СК «НОВА» має намір удосконалювати внутрішні бізнес-процеси, щоб поліпшити процедури обслуговування клієнтів при укладанні страхових договорів і при врегулюванні збитків. Особливу увагу буде приділено налагодженню механізму оперативних виплат страхових відшкодувань. Найближчим часом для Центру виплат з автострахування буде орендований офіс на правому березі, ближче до популярних транспортних розв’язок.

Компанія активізує співпрацю зі стратегічними партнерами: брокерами, банками та ін Уже створено управління по взаємодії з банками, в яке підібраний персонал з досвідом роботи та успішними проектами в банківській сфері. Планується розширити перелік акредитацій компанії, у тому числі в регіональних відділеннях банків.

Важливою складовою стратегії залишається просування послуг через брокерський канал продажів. СК «НОВА» зацікавлена в створенні ефективних партнерських програм для страхових посередників і побудові грамотної схеми комунікацій із ними. Такий підхід, упевнені в компанії, буде сприяти успішній спільній діяльності.

За деякими напрямками переглядається андеррайтерська політика, що дозволить сформувати якісний страховий портфель. У першу чергу, зусилля керівництва спрямовані на управління збитковістю портфеля договорів добровільного медичного страхування (ДМС). Цей напрямок залишається у фокусі інтересів компанії, але на даному етапі необхідний ретельний аналіз договорів ДМС.

Також СК «НОВА» продовжить вихід на регіональні ринки. Заплановано відкриття нових центрів, які будуть надавати страхові послуги згідно з наявними у компанії ліцензіями, а також збільшення кількості клієнтів в діючих регіональних офісах. У компанії на постійній основі будуть проводити збори топ-менеджменту та керівників регіональних підрозділів. Такий формат, вважає вище керівництво, необхідний для ефективного управління центрами продажів в регіонах.

«Акціонери зацікавлені не тільки в збереженні позицій СК «НОВА», а й в подальшому її активному розвитку. Вони підтримують керівництво в його починаннях. Сьогодні СК «НОВА» закріпилася в сегменті провідних універсальних страховиків, зайнявши гідні позиції в спеціалізованих рейтингах. Український ринок страхування має великий потенціал і разом із командою СК «НОВА» ми хочемо його реалізувати, примноживши досягнення компанії», – поділилася Вікторія Волошина, Голова Правління СК« НОВА ».

Як повідомлялося, центральний офіс СК «НОВА» переїхав на вул. Туполєва, 7-В (Правий берег Києва). Працюють Центри продажів на вул. Горького, 26 та на вул. М. Раскової, 11-А (Лівий берег). Сьогодні поліси СК «НОВА» також можна придбати в 7 областях України: Київській, Львівській, Дніпропетровській, Донецькій (Маріуполь), Херсонській, Волинській, Запорізькій та в АР Крим (Сімферополь).

 

___________________________________________________________________

Довідка про компанію

ВАТ «СК «НОВА» (www.nova-ua.com) працює на страховому ринку з 30 листопада 2000 року. Компанія має 22 ліцензії Держкомфінпослуг на здійснення добровільних та обов’язкових видів страхування. СК «НОВА» має рейтинги фінансової стійкості страховика за національною шкалою одночасно від двох уповноважених рейтингових агентств: на рівні uaA + від РА «Стандарт-Рейтинг» і на рівні uaAА від РА «Експерт-Рейтинг», що вказує на високий рівень стійкості компанії. СК «НОВА» є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, Ядерного страхового пулу України, Американської Торгової Палати (The American Chamber of Commerce), Дніпропетровської торгово-промислової палати, асоційованим членом Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців, а також входить до складу страхових компаній – учасників «Київського Ринку андеррайтингу» (Кіра).