Як взяти автомобіль у лізинг

Автолізинг – це модель оренди автомобілів із обмеженим терміном дії. Найбільшою перевагою лізингу є те, що вам не потрібно залучати капітал для купівлі автомобіля, а замість цього платити за нього розумні та легко передбачувані щомісячні платежі.

Коли мова йде про авто в лізинг, крім терміну і щомісячної ставки слід особливо враховувати так звані фактори загальної вартості. Це ті нюанси, які допоможуть вам оцінити лізингову пропозицію. Чим нижчий цей коефіцієнт, тим краща пропозиція.

До каршерінгу автомобільний лізинг був альтернативою купівлі автомобіля. Це обмежена за часом модель оренди автомобілів. В рамках договору лізингу водії отримують новий автомобіль (або автомобіль з прокатом), за який вони платять щомісячну ставку протягом певного терміну. Після закінчення цього терміну автомобіль буде повернуто. Потім його можна обміняти на нову модель або, в деяких випадках, придбати.

Довгий час цією послугою в основному користувалися торговці (оскільки вона має різні бухгалтерські та податкові переваги), але тепер автомобілі в лізинг, в Києві та в інших містах України, також викликає зростаючий інтерес з боку приватних клієнтів. Зрештою, не дивно, що лізинг дає людям, які не хочуть або не можуть купувати власний автомобіль, можливість залишити його собі – з керованими експлуатаційними витратами.

Як працює автолізинг?

У автолізингу основна відмінність проводиться між лізингом на кілометр і лізингом за залишковою вартістю. При кілометровому лізингу, крім терміну, в договорі обумовлюється верхня межа пробігу автомобіля. Якщо він впаде нижче за це значення, клієнти отримають відшкодування після закінчення терміну дії контракту. В разі його перевищення – потрібно доплатити. Навпаки, при лізингу із залишковою вартістю вирішальне значення має вартість автомобіля. На початку договору вказується, скільки має коштувати машина в кінці терміну. Потім це визначається оцінювачем після повернення автомобіля. Будь-які відмінності обумовлені в контракті і фактичній залишковій вартості компенсуються або постачальником, або покупцем.

На це слід звернути увагу при лізингу автомобіля

Щоб знайти ідеальну пропозицію лізингу, вам слід врахувати кілька моментів. Крім бажаного транспортного засобу, це включає, наприклад, термін лізингового договору (який, в свою чергу, впливає на щомісячну ставку лізингу), узгоджений пробіг або залишкову вартість автомобіля і так званий лізинговий фактор. Це значення, яке виходить з щомісячної орендної ставки і повної роздрібної ціни автомобіля, і використовується в якості значення для порівняння різних пропозицій по лізингу.

Чим нижче це значення, тим краща пропозиція. Нарешті, коли справа доходить до лізингу автомобілів, часто виникають витрати на розгортання і доставку, які слід враховувати перед укладенням контракту. Вони можуть бути засновані на коефіцієнті загальної вартості, який, на відміну від лізингового фактора, також включає в себе додаткові витрати.

Чому ULF Finance?

Маючи 9-річний досвід роботи, ULF Finance може зробити процес оформлення автомобіля в лізинг максимально простим і безпроблемним. За час свого існування компанія змогла налагодити міцні, довгострокові відносини з найбільшими дилерськими групами, виробниками і компаніями, що займаються фінансуванням транспортних засобів, що дозволило забезпечити кращі умови партнерських програм.

Окремо відзначимо, що в лізинг клієнт на прийнятних умовах також може взяти:

  • вантажні авто;
  • агротехніку;
  • таксі;
  • авто з пробігом;
  • спеціальне обладнання.

Значне зростання, якого досягла компанія, багато в чому було обумовлене лояльністю клієнтів і їх рекомендаціями. Сьогодні в ULF Finance пишаються тим, що стали однією з провідних українських компаній з лізингу автомобілів. І не дивно, майже половина клієнтів звертаються в компанію повторно.

Джерело