Дебютний випуск облігацій лізингової компанії FastFinance отримав інвестиційний рейтинг

Вітаємо члена Асоціації лізингодавців, компанію FastFinance із присвоєнням їй та її першій серії облігацій (серія А) інвестиційного кредитного рейтингу на рівні uaВВВ.

За повідомленням FastFinance, відповідне рішення ухвалив рейтинговий комітет агентства «Експерт-Рейтинг». За національною шкалою позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВВВ характеризується достатньою кредитоспроможністю, порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

У своєму звіті РА “Експерт-Рейтинг” дав позитивну оцінку фінансовим показникам ТОВ “Фастфінанс”. Зокрема, відзначений швидкий приріст лізингового портфелю компанії: за рік, з 30.06.2020 р. по 30.06.2021 р., його вартість виросла в 2,8 рази – до 21,64 млн грн. Також, Агентство позитивно оцінило рівень покриття зобов’язань власним капіталом. Станом на 30.06.2021р. він становив 52,80%.

“FastFinance працює на ринку автолізингу з 2017 року. Ми вважаємо цей напрямок перспективним, адже попит на авто, що були у використанні, в нашій країні величезний, а кредитів на такі автівки банки майже не дають. За останній рік наша компанія продемонструвала майже триразовий приріст портфелю. Ми налаштовані пришвидшити ці темпи завдяки залученню коштів від продажу наших корпоративних облігацій, а також виведення на ринок нових цікавих лізингових продуктів», – каже засновник FastFinance Дмитро Богодухов.

FastFinance входить до групи компаній AccessFinance (також в групу входять CardService, CreditService, BizFinance). Компанія надає клієнтам послуги фінансового лізингу на придбання легкових автомобілів з пробігом