Credit Agricole приєднався до кредитної лінії EU4Business-EBRD

21 квітня Credit Agricole Bank підписав договір з «Європейським Банком Реконструкції та Розвитку» (ЄБРР) і приєднався до програми «Кредитна лінія EU4Business-EBRD», в рамках якої банк отримає кредит € 25 млн терміном на 4 роки.

Про це повідомила прес-служба Credit Agricole Bank.

Мета залучення коштів – підтримати мікро, малий і середній бізнес і розширити їх доступ до лізингових послуг.

Згідно з умовами Програми, клієнти Credit Agricole Bank можуть отримати грант (кешбек) до 15% від суми фінансування, а також безкоштовну консультаційну підтримку від консультантів ЄБРР. Грант фінансується Європейським Союзом (ЄС).

«Credit Agricole Bank є давнім надійним партнером ЄБРР, і я радий новому етапу розвитку наших відносин. Спільними зусиллями ми підтримаємо представників бізнесу та допоможемо їм модернізувати парк техніки, підвищити їх конкурентоспроможність на внутрішньому ринку та розширити експортні можливості. Для цього у Credit Agricole Bank є ефективний інструмент – фінансовий лізинг, який стрімко набирає популярність серед наших клієнтів. А завдяки Програмі лізинг техніки стає ще більш доступним і фінансового вигідним», – зазначив голова правління Credit Agricole Bank Карлос де Корду.

Відзначається, що програма розширює можливості бізнесу інвестувати в модернізацію технологій і обладнання, щоб вони відповідали стандартам ЄС за якістю продукції, охорони праці на виробництві та охорони навколишнього середовища.

«Доступ до фінансування і технологій є надзвичайно важливим для сталого розвитку українського приватного сектору, в тому числі мікро-, малого та середнього бізнесу. Лізинг – це важливий альтернативний спосіб фінансування малого та середнього бізнесу, і ми раді збільшити нашу підтримку розвитку лізингу спільно з таким сильним і надійним партнером у фінансовому секторі, як Credit Agricole Bank», – прокоментував заступник Глави ЄБРР в Україні в секторі фінансових установ Олександр Павлов.

Передбачається, що частина фінансування буде реалізовуватися відповідно до підходу ЄБРР про перехід на зелену економіку (Green Economy Transition, GET).

«Як члени міжнародної соціально відповідальної групи, ми піклуємося про навколишнє середовище та втілюємо «Кліматичну стратегію», яка спрямована на скорочення карбонового сліду та підтримку екотехнологій. Тому нам особливо приємно, що в рамках програми ми не тільки розвиваємо бізнес клієнтів, але й сприяємо розвитку зеленої економіки України. Ця програма може стати драйвером важливих для бізнесу і суспільства змін» – зазначила заступник голови правління Credit Agricole Bank Лариса Бондарєва.

Джерело