Асоціація лізингодавців відзначила лідерів ринку

Нещодавно відбулися Загальні Збори Асоціації «Українське об`єднання лізингодавців», які зібрали основних учасників ринку для спілкування та напрацювання спільних рішень.

В порядку денному засідання традиційно було підведення підсумків минулого року та визначення планів на поточний. Учасники відзначили, що 2020 рік був одним із найскладніших за всю історію галузі, але вони з честю витримали всі випробування і показали чудові результати надзвичайно швидкого відновлення після спаду першого та другого кварталів. Так,  загальний портфель лізингодавців протягом року зріс на 61%, а новий бізнес на 27%. Це найкращий результат із усіх небанківських ринків.

Також минулий рік ознаменувався тим, що за сприяння Асоціації було прийнято нову редакцію Закону України «Про фінансовий лізинг», і це було перше його оновлення за 15 років, що створило нові передумови для розвитку даної фінансової послуги.

Крім того, 2020 був роком унікальної співпраці Асоціації лізингодавців та індустрії з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». В результаті Асоціація отримала грант на розвиток і посилення інституційної спроможності спільноти.

В ході цієї Програми вдалося досягти  багатьох якісних результатів. Зокрема:

  • здійснено три глобальні дослідження потенційних ринків для лізингу: дорожнє будівництво, відновлювальна енергетика, лізинг землі. Повний текст досліджень можна отримати, надіславши запит на [email protected].
  • проведено велику кількість вебінарів для членів УОЛ на тему маркетингу, продажів, новацій законодавства, тощо.
  • започатковано програму Сертифікації лізингових спеціалістів;
  • відбувся регіональний прес-тур до Львова, проведена прес-конференція;
  • започатковано автоматизацію подання та обробки звітності.

Обговоривши звіт за рік і визначившись зі стратегією розвитку та пріоритетними завданнями на наступний період, учасники затвердили оновлений склад Ради Асоціації та обрали очільника, яким став Хайм Віталі Капельніков, Генеральний директор «Avis Україна».

Особливо приємною частиною зборів стало нагородження лідерів галузі за 2020 рік.

Найкращих результатів на ринку лізингу агротехніки досягнули:

1 місце — ТОВ «ОТП Лізинг»;

2 місце — АТ «КРЕДОБАНК»;

3 місце — ТОВ «Адванс-Лізинг».

За найкращі досягнення на ринку автомобільного лізингу:

1 місце — ТОВ «ОТП Лізинг»;

2 місце — ТОВ «УЛФ-ФІНАНС» ;

3 місце — ПІІ «ВІП-РЕНТ».

Пишаємося колегами та бажаємо успіхів у подальшій роботі, якісних результатів і підкорення ще вищих вершин!

Попереду багато цікавих проектів та корисних ініціатив, тож запрошуємо долучатися до спільноти лідерів ринку лізингу та розвивати нашу країну разом!