Катерпіллар приєднується до організованого ринку лізингодавців


ТОВ «Катерпіллар Файненшл Україна”, один з найпотужніших гравців вітчизняного лізингового ринку,  нещодавно поповнив  лави Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців”, що сприятиме подальшому посиленню  професійного об”єднання, як єдиного представника галузі. Компанія  за обсягом бізнесу  займає п’яте місце в рейтингу  операторів фінансового лізингу. В свою чергу долучаючись до Асоціації, Катерпіллар стає частиною лізингової спільноти, отримує важелі впливу на законотворчість у лізинговій сфері, можливості для обміну досвідом та спільного вирішення проблем, що виникають в ході роботи, доступ до ексклюзивної статистики і аналітики, а також навчання від кращих фахівців сфери лізингу і суміжних галузей.  Важливими є також розуміння  політик переходу галузі  в піднагляд НБУ.

Катерпіллар Файненшл Україна є офіційним представництвом в Україні фінансового підрозділу компанії  Сaterpillar Inc.Caterpillar Financial Services Corporation.

Будучи частиною однієї з найбільш потужних міжнародних груп компанія є професіоналом в лізингу світового рівня, завдяки чому сприяє розвитку самого ринку, його прозорості, відкритості, конкурентоздатності. Як носій кращих міжнародних практик Катерпіллар Файненшл Україна може слугувати прикладом для інших українських лізингодавців.

ТОВ “Катерпіллар Файненшл Україна” створене в жовтні 2007 року спеціально для надання в Україні послуг з лізингу техніки Caterpillar – з тим, щоб зробити її покупку більш привабливою для малого та середнього бізнесу, а також для корпоративному сектору в різних галузях економіки. Компанія надає послуги з зворотнього та фінансового лізингу для усієї лінійки продукції Caterpillar – будівельної, дорожної, горнодобувної техніки, газових та дизельних енергетичних установок, газотурбінних, дизельних двигунів, промислових турбін тощо. Фінансування доступне в усіх містах України.

Постачальником техніки Катерпіллар є єдиний в Україні офіціальний дилер ТОВ “Цеппелін Україна”.

На кінець 2019 року розмір активів ТОВ «Катерпіллар Файненшл Україна» склав 968 млн. грн., а чистий прибуток за 2019 рік – 36 млн. грн.

“Ми дуже вдячні Українському об’єднанню лізингодавців і Марині Масіч зокрема, за наполегливість і ефективність в сфері розвитку ринку лізингових послуг і популяризації наших фінансових продуктів, за методичну і практичну допомогу учасникам цього ринку. Ми раді вступити в Асоціацію, щоб і далі разом з її учасниками працювати над розвитком лізингового ринку України та підвищенням якості послуг для лізингоотримувачів, оскільки головна мета нашої команії є успіх і процвітання бізнесу наших клієнтів”, – сказав Андрій Шевель, Територіальний менеджер ТОВ «Катерпіллар Файненшл Україна» по Україні.

Довідка:
Caterpillar Inc., займається виробництвом, продажем та обслуговуванням спецтехніки, двигунів, енергетичних систем, запчастин до них по цілому світу через розвинену дилерську мережу. Компанія випускає землерийно-транспортну техніку, будівельне устаткування, дизельні двигуни, енергетичні установки тощо. У її складі більше 480 підрозділів, розташованих у 50 країнах світу. У 2018 році оборот компанії склав біля 55 млрд. доларів, а загальний розмір активів сягнув 78,5 млрд. доларів.