Засідання Прокатного комітету Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»

На цьому тижні відбулось засідання Прокатного комітету Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців», слоганом якої є “Голос лізингу та автопрокату України”. Комітет об’єднує провідні компанії які надають послуги оренди авто в Україні і по всьому світу: Avis, Sixt, Hertz, Europcar та інші.

На засіданні обговорювались три важливі питання:

  1. Захист інтересів компаній в світлі планованого введення в дію фотофіксації порушень Правил Дорожнього Руху. Було констатовано, що введення фотофіксації та подальшої пересилки штрафів поштовими каналами не повинно містити прогалин які б дозволяли правопорушникам не сплачувати штрафи за порушення скоєні на орендованих авто. В ході засідання був вироблений ряд рекомендацій який Асоціація планує імплементувати в співпраці з Головним Сервісним Центром МВС.
  2. Захист інтересів українських компаній в світлі особливостей роботи світових платіжних систем на території України. Було вирішено організувати зустріч з керівництвом означених платіжних систем в Україні для пошуку шляхів гармонізації вимог до умов які український бізнес отримав внаслідок підписання угод з Європейським Союзом.
  3. Планований запуск нових потужностей міжнародного аеропорту Бориспіль призначених для користування компаніями автопрокату. Представники компаній виробили спільні пропозиції щодо організації сервісу в пропонованих аеропортом потужностях і спрямують їх до керівництва МА Бориспіль. Після чого планується проведення спільної зустрічі задля узгодження деталей.

Представники світових брендів в Україні також домовилися збирати звітність своїх компаній  в щоквартальному режимі та оприлюднювати її на сайті Асоціації.