В ЄC вирішили до 2020 року масово перейти на електробуси

До 2020 року більшість автобусів в Європі не будуть продукувати викиди. Їх переведуть на електробуси. Про це на Міжнародному саміті мерів повідомив глава підрозділу продажів і планування концерну Daimler Buses Томас Тонгерен. “До 2020 року багато європейських міст перейдуть на електробуси. Серед них великі європейські столиці – Париж і Лондон”, – повідомив він.

Також до 2025-2030 року на електробуси перейдуть цілі країни. Наприклад, Франція і Фінляндія перейдуть на електробуси до 2025 року, Норвегія – до 2030 року. Також до 2020 року погодилися зменшити викиди Італія, Іспанія, Німеччина і Польща. Наприклад, Польща до 2020 року погодилася зменшити викиди на 30%.

При цьому Томас Тонгерен зазначив, що для переходу на електробуси необхідно враховувати, що запас ходу електробуса становить 250 км. “Дуже важливо продумувати маршрути з урахуванням цього, а також будувати станції для підзарядки електробусів. При цьому міська влада може значно економити заряд електробусів. Для цього потрібно виділити окрему смугу руху для громадського транспорту, також робити все можливе, щоб більше громадян користувалися громадським транспортом, а не приватними автомобілями “, – зазначив він.