У лютому пройшла серія семінарів для ознайомлення представників малого та середнього бізнесу (МСБ) з інструментом фінансового лізингу

Доступ до фінансування як головна тема подій які відбулись за сприяння проекту USAID.

У лютому 2018 року Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» у партнерстві з Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців» було проведено серію із 3-х спеціальних тренінгів з питань доступу до фінансування для представників малого та середнього бізнесу (МСБ).

Всі учасники тренінгу отримали детальну інформацію щодо різних способів отримання фінансування для бізнесу . Зокрема були розкриті особливості та переваги отримання фінансування через лізингові операції.

Експерти розповіли учасникам семінарів про те, як за допомогою такого інструменту як фінансовий лізинг, підприємці місцевих громад можуть вирішувати питання фінансування оновлення основних засобів.

«У дрібних та середніх підприємців залишається велика потреба у оновленні основних фондів і відповідно у фінансуванні. Але не всі фінансові установи готові швидко кредитувати МСБ. Тому, враховуючи досить низький обсяг початкових витрат, саме лізинг може слугувати одним із ефективних способів фінансування бізнесу. Без закупівлі сучасної техніки, багатьом підприємства тяжко зробити подальший прорив, прискорити зростання бізнесу, досягти більшої ефективності бізнесу», – впевнений Іван Вишневський.