Продажі тракторів в Україні тримаються на рекордно високому рівні

Загальний імпорт тракторів до України у 2017 році становив більше 10,5 тисяч одиниць.

Загальний імпорт тракторів до України у 2017 році становив більше 10,5 тисяч одиниць, із них було завезено 3,6 тисяч машин провідних західних виробників, що є рекордним показником за весь період незалежності. Такі дані на прес-конференції в Києві озвучив голова представництва Корпорації AGCO в Україні Роман Шаповал.

Прогноз на 2018 рік наразі становить близько 10 тисяч імпортних тракторів. За його словам, частка тракторів, поставлених з країн Західної Європи та Америки, сягає 35%. Іншу частину тракторів Україна імпортує з Білорусі, Китаю та країн Східної Європи.

Наразі в Україні є значна потреба в ремеханізації сільгосптехніки, особливо проблема нагальна для невеликих та середніх агровиробників. Голова представництва Корпорації AGCO також зазначив, що програма компенсації вартості української сільгосптехніки, запущена урядом в 2017 р, позитивно позначилася на динаміці вітчизняного виробництва.

“Ми бачимо певний рівень ентузіазму з боку українських виробників сільгосптехніки, але їх зусиль наразі недостатньо для забезпечення технологічної модернізації.  Потреба невеликих та середніх агровиробників щодо оновлення парку техніки сягає 90%”, – додав він.

AGCO, що заснована у 1990 році, є одним з найбільших світових виробників машин для сільського господарства, її штаб-квартира розташована у м. Дулут (США). Річний оборот компанії у 2017 році становив 8.3 млрд доларів.

AGCO представлена в Україні вже більше 20 років. Техніка виробництва АГКО під брендами Massey Ferguson®, Fendt®, Valtra® постачається до України через 8 партнерів з дистриб’юції, що реалізують широку лінійку тракторів, комбайнів, кормозаготівельної техніки, самохідних обприскувачів і ґрунтообробних машин, навісних знарядь і оригінальних запчастин.