Представники Асоціації взяли участь у презентації проекту “Білої книги НБУ”

31 жовтня представники Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» взяли участь у презентації проекту Білої книги «Майбутнє у регулюванні небанківського фінансового сектору», у якій Національний банк України представив своє бачення нової моделі регулювання різних сегментів небанківського фінансового ринку для подальшого обговорення. Асоціацію на зустрічі представляли: директор Асоціації Марина Масіч, голова Ради Директорів Олександр Кощеєв, експерт з розвитку Асоціації Андрій Шевельов.

У заході приймали участь перший заступник Голови Національного Банку України Катерина Рожкова, народні депутати Руслан Демчак та Павло Різаненко, представники Світового Банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, USAID, Нацкомфінпослуг, учасники небанківського фінансового ринку.

Відкриваючи засідання, перший заступник Голови Національного Банку України Катерина Рожкова, наголосила що формат Білої книги – збірки основних засад і принципів майбутнього порядку регулювання небанківського фінансового сектору є новим для України. Цей документ був опублікований 22 жовтня і пропонується для публічного обговорення і вдосконалення.

Зустріч, яка відбулась в приміщення Національного Банку України 31 жовтня є першою з ряду робочих зустрічей які мають на мені доповнити та вдосконалити рамковий документ щодо майбутнього регулювання небанківських фінансових установ.

Ознайомитися з запропонованим проектом моделі регулювання можна за посиланням.