Підсумки роботи компаній учасників Асоціації у 2017 році

Протягом 2017 року обсяг нового бізнесу склав 9.75 млрд грн (без врахування плати за користування предметом лізингу) – що на 53% або 3.38 млрд грн більше ніж у 2016 році.

Зростання обсягів нових укладених договорів лізингу у 2017 році досягла більшість учасників Об’єднання. Лідерами у динаміці зростання (%) є Tekom – Leasing (364.2%) та компанія Land – Lease (129.8%).

Компанії учасники Об’єднання продовжують збільшувати діючих договорів лізингу (портфоліо). У 2017 році обсяги портфоліо компаній учасників Українського Об’єднання Лізингодавців зросли майже на один мільярд гривень, або 9.8% порівняно з попереднім роком. Таким чином, обсяги портфоліо досягли позначки 11.31 млрд. грн. Обсяг 1 млрд. грн портфоліо угод перевищили чотири учасники УОЛ.

На відміну від нових договорів лізингу, де переважна більшість компаній учасників Асоціації продемонстрували значне зростання активів, загальні обсяги  портфоліо діючих договорів лізингу змінювались різнонаправлено. Компанії Альфа Лізинг (Land – Lease), Tekom – Leasing та OTP Leasing активно нарощували розміри Портфоліо, в той час як Neos leasing, Raiffeisen Leasing Aval та ULF-Finance значно скоротили обсяги діючих угод.

Основним предметом лізингу в Україні, що займає понад 70%, як і раніше залишився автомобільний транспорт. Обсяг переданих у лізинг автомобілів у 2017 році компаніями-членами Асоціації склав 5871 автомобілів, що являє собою  зростання в порівнянні з минулим роком на 30%.

Так, лідерами за кількістю нових автомобілів, проданих у лізинг стали:

  1. «ОТП Лізинг» – 1615 автомобілів, що складає 27,4% від загального обсягу автомобілів реалізованих компаніями – учасниками Асоціації.
  2. «УЛФ-Фінанс» – 1249 автомобілів, що складає 21,2% вибірки.
  3. «Порше Лізинг Україна» – 1117 машин, що являє собою 19% від загального обсягу.

Лідером в галузі лізингу сільськогосподарської техніки в Україні стала компанія «ОТП Лізинг», яка передала у лізинг 701 одиницю СГ техніки на загальну суму близько $50 млн. гривень,

Кількість повних членів Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» за рік зросла на 3 і досягла позначки 16 компаній.