Нові методи залучення коштів для розвитку власного бізнесу

Новим методам залучення коштів для розвитку власного бізнесу навчались підприємці Вінниччини

Тренінг “Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта” пройшов для представників малого та середнього бізнесу Вінницької області 6 березня.

Захід проводили Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України спільно з Проектом USAID “Трансформація фінансового сектору” в співпраці з Асоціацією “Українське об’єднання лізингодавців”.  До організації
тренінгу долучилась також Агенція регіонального розвиткуВінницької області.
Захід зібрав понад 30 керівників та бухгалтерів малого та середнього бізнесу, які мають бажання застосовувати на практиці знання і розвивати власний бізнес.

Метою тренінгу було надати необхідну інформацію та практичні поради, які допоможуть підприємцям в залученні додаткових коштів для розвитку власного бізнесу.

З вітальним словом до учасників тренінгу виступила директор Агенції регіонального розвитку Наталія Гижко. У своєму виступі вона також презентувала присутнім особливості роботи, основні напрями діяльності та напрацювання Агенції
регіонального розвитку Вінницької області.

Консультант Проекту USAID “Трансформація фінансового сектору” з багаторічним досвідом консалтингу в сфері фінансів, оцінки ризиків, кредитування та лізингу Олена Сухенко розповіла присутнім про особливості лізингу, його переваги здійснила огляд типових об’єктів лізингу. Вона наголосила, що значною перевагою лізингу є те, що це комплексна послуга, тому окрім фінансування – клієнт лізингової компанії отримує додаткові послуги, зокрема, технічне обслуговування та страхування. Також учасники тренінгу отримали практичні поради, як оптимізувати грошові потоки і отримати обладнання для збільшення прибутку.

Окрім того, під час тренінгу учасники мали можливість в форматі “питання- відповіді” отримати інформацію від провідних лізингових компаній-учасників Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців”, а саме – ТОВ “УЛФ фінанс”, “Альфа-лізинг” та VAB Лізинг.