Миколаїв планує взяти в лізинг 10 автобусів

У вівторок, 31 липня, в Миколаєві відбулося чергове засідання робочої групи з визначення лізингодавця для придбання автобусів середньої місткості для потреб комунальних підприємств міста. Міська влада має намір взяти в лізинг 10 автобусів середньої місткості для того, щоб вирішити проблему перевезень пасажирів в один з віддалених мікрорайонів міста. Найвигідніші для міста умови запропонувала лізингова компанія  – під 18 відсотків річних, 9 з яких компенсує уряд Білорусі за умови закупівлі автобусів заводу «МАЗ».

Мер Миколаєва зазначив, що найбільш підходящим для міста варіантом виявилися автобуси компанії «МАЗ», розраховані на перевезення 64 пасажирів. Це сучасна техніка, пристосована під потреби людей з обмеженими фізичними можливостями. За умовами конкурсу на ній повинні бути встановлені GPS-трекери і автоматизована система підрахунку пасажиропотоку.

Крім того, він зазначив, що необхідно опрацювати варіант придбання в лізинг автобусів, які є на складі ТОВ «УКРЄвроМАЗ». Це дасть можливість Миколаєву вже цієї весни отримати сучасний пасажирський транспорт.

Навіть якщо ми підпишемо договір лізингу сьогодні, то автобуси нам поставлять не раніше весни. Тому що їх потрібно ще виробити, а черга на їх виробництво – велика. На складі компанії «УКРЄвроМАЗ» є 20 автобусів. 10 з них нам можуть продати. Необхідно провести додаткові переговори з приводу того, чи зможуть нам поставити ці автобуси на умовах лізингу. Та ціна, яку вони пропонують, вписується в ціну нашого конкурсу, – сказав Сенкевич.

Інформацію, отриману від компаній, детально вивчать. Остаточне же рішення щодо постачальника техніки буде ухвалено під час наступного засідання робочої групи.

Джерело: https://mkrada.gov.ua

Фото: http://www.sq.com.ua