Асоціація “Українське об`єднання лізингодавців” взяла участь у головній події лізингового ринку Європи

Асоціація “Українське об`єднання лізингодавців” за підтримки Проекту USAID/FST , після великої кризової перерви, відновила свою участь в щорічних міжнародних конференціях європейської конфедерації LEASEUROPE ( конфедерація об’єднує в своїх лавах профільні асоціації з лізингу та автопрокату з  32 країн).
Цього року загальноєвропейська конвенція відбувалась у Венеції і зібрала понад 400 учасників – представників бізнесу й професійних об”єднань лізингодавців та прокату. “Українське об`єднання лізингодавців” на конференції представляла директор Асоціації Марина Масіч.
Серед доповідачів та модераторів заходу, загальною кількістю понад 50 чоловік,  були керівники найбільш успішних бізнес-груп  та компаній Європи.
Головні акценти учасники події робили на тому, що реалії сьогоднішнього бізнесу потребують великої готовності до змін, і лише за умови швидкого реагування на запити часу компанії матимуть шанс виживати і зростати. Однією з головних вимог  ери технічного прогресу є діджіталізація.  Майже всі експерти надавали значної  уваги цьому явищу в своїх доповідях , а  годинний виступ Сільвії Серез з Технорокс, переконливо доводив , що цим шляхом змушена буде піти  кожна компанія, якщо вона не захоче повторити долю Нокіа.
Одна з яскравих презентацій Оскара Фарінетті, засновника бренду Італії, доводила присутнім, що будь-який бізнес потрібно робити з великою любов’ю і максимальним використанням переваг  свого регіону та країни, і  що такі переваги, шукаючи з любов’ю,  можна знайти будь де.
 В подальших виступах доповідачі також  аналізували тенденції та можливості загальноєвропейського ринку лізингу, зазначаючи зокрема, що він має стійку тенденцію до зростання, особливо в галузі автомотів, та деякого зниження в галузі лізингу нерухомості.
Також зазначалося, що зростання могло би бути значно більшим, аби учасники ринку вживали більше  зусиль до підвищення обізнаності потенційних клієнтів з можливостями та перевагами лізингу.
Доповідачі також посилалися на  експертні  оцінки очікувань провідних гравців європейського ринку, які  переконливо  свідчили про те, що лізингодавці  впевнено прогнозують  на другу половину 2018 року стійке зростання обсягів нового бізнесу, зростання рівня прибутковості та стабільність питомої ваги поганих боргів у портфелях.
Також чимало уваги приділялося стратегічному плануванню та фінансовим і програмним рішенням для підвищення ефективності бізнесу. Цього разу в європейській конференції також взяли участь американські колеги з національної лізингової асоціації, які розповіли про суттєві успіхи  лізингових та супутніх компаній у фінансуванні обладнання та технологій.
На полях форуму було багато простору для обміну думками та ідеями. Асоціація лізингодавців України  встановила дружні зв’язки з Асоціаціями Польщі, Грузії, Естонії та Латвії, а також з американськими колегами задля подальшого обміну досвідом між нашими країнами.