ЄБРР разом з "Райффайзен Банком Аваль" і "John Deere Україна" почав програму кредитування купівлі техніки аграріями

Європейський банк реконструкції та розвитку разом із “Райффайзен Банком Аваль”, що входить до групи найбільших, і його дочірньою компанією “Райффайзен Лізинг Аваль” (Київ), а також компанією “John Deere Україна” почав програму кредитування купівлі або отримання в лізинг сільгоспвиробниками агротехніки виробництва компанії John Deere (США).

Про це в прес-центрі Українських Новин повідомив старший банкір ЄБРР Олександр Павлов.

“Ці інституції розділять кредитні ризики, що дасть можливість невеликому і середньому українському сільгоспвиробникам здобувати обладнання виробництва John Deere завдяки фінансуванню “Райффайзен Банком Аваль” і “Райффайзен Лізинг Аваль”, – сказав він.

Павлов додав, що це буде в основному середньострокове кредитування виробників первинної сільгосппродукції, спрямоване на відновлення парку сільгосптехніки, ступінь зношеності якої становить у середньому до 70%.

Кредити будуть надаватися як у гривні, так і в доларах США, річна клієнтська процентна ставка в рамках цієї програми становитиме від 1%.

Заступник голови правління “Райффайзен Банку Аваль” Артур Іліяв у свою чергу припустив, що виділені на цю програму 50 млн доларів будуть реалізовані протягом найближчих 2 років.

Як повідомляло агентство, у травні 2011 року ЄБРР вирішив надати гарантію 20 млн доларів “Райффайзен Банку Аваль” і “Райффайзен Лізинг Аваль” для кредитування купівлі аграріями техніки JohnDeere.

Загальний обсяг спільної програми “Райффайзен Банку Аваль” і “Райффайзен Лізинг Аваль” з кредитування аграріїв на купівлю техніки John Deere становить 50 млн доларів.

Корпорація John Deere має представництво в Україні з 2008 року, є світовим лідером з виробництва сільськогосподарського обладнання, будівельної і лісозаготівельної техніки, має 70 заводів і конструкторських бюро, її представництва розташовані понад у 160 країнах світу.