Porsche Finance Group у 2012 році підписала 10 000-у угоду на фінансування автомобілів

Porsche Finance Group (PFG), яка надає послуги фінансового, оперативного лізингу та кредиту автомобілів Volkswagen, Audi, Seat та Porsche, за результатами 2012 року увійшла до четвірки лідерів ринку автокредитування. 2012 рік компанія завершила підписанням 10 000-ї угоди, що дозволило досягнути  8% долі ринку кредитування купівлі автомобілів та посісти другу сходинку серед компаній, що фінансують автомобілі у лізинг. Впродовж року PFG приділяла увагу укріпленню лідерських позицій на ринку фінансування автомобілів, а також зростанню у нових для себе сегментах бізнесу.

«Впродовж 2012 року ми залишались активним, чесним та платоспроможним гравцем ринку, у той час як більшість банків істотно зменшували кредитування через кризову ситуацію, – говорить голова правління Йозеф Граф. – У цілому, 2012 рік був дуже успішним для нас. Компанія покращила свої позиції на ринку, запровадила нові послуги та майже вдвоє збільшила команду професіоналів».

Так, у 2012 році PFG успішно розвивала страховий напрямок. Компанія заснувала власну страхову агенцію, і тепер  може запропонувати страхові продукти партнерів (поліси КАСКО та ГВ) клієнтам, які купують автомобіль за готівку. За умови купівлі автомобіля у кредит, компанія пропонує страховий поліс КАСКО з відстрочкою платежу. Це допомагає зекономити від 5% від вартості автомобіля залежно від обраного страхового тарифу.

Клієнти компанії також мали можливість оцінити переваги роботи з PFG, завдяки новому онлайн-сервісу під назвою «Особистий кабінет». Сервіс дає можливість кожному клієнту у будь-який зручний момент отримати інформацію щодо деталей свого контракту, графіку виплат та інших фінансових деталей. А для фліт-клієнтів компанія запровадила послугу управління власним автопарком. 

Важливим етапом розвитку PFG став початок співробітництва з автовиробником SEAT, що дозволило запропонувати українському ринку фінансування придбання унікального автомобіля SEAT Ibiza ST.

У 2013 році, за даними інформаційно-аналітичної групи «Автоконсалтинг», показники ринку фінансування автомобілів складуть близько 217 581 легкових та 14 603 комерційних автомобілів. Таким чином, експерти не прогнозують істотного зростання ринку. Тим не менш, PFG ставить за мету досягти 25% долі від продажу основних марок (Volkswagen та Audi). Компанія розраховує на значну динаміку нової марки Seat у розмірі 25%, а в довгостроковій перспективі – близько 40%. Також планується розвивати співробітництво з невеликими підприємствами, які до сих пір рідко користувалися послугами управління автопарками.

Porsche Finance Group представлена в Україні компаніями «Порше Лізинг Україна», «Порше Мобіліті» та «Порше Страхове Агентство». Вони є власністю австрійського «Порше Банку», який в свою чергу належить до «Порше Холдингу» (концерн Volkswagen). В Україні Porsche Finance Group надає послуги фінансового, оперативного лізингу та кредитування автомобілів Volkswagen, Audi, Seat та Porsche як для юридичних, так і для фізичних осіб, і є лідером ринку фінансування автомобілів. Крім того, Porsche Finance Group пропонує корпоративним клієнтам послуги з управління автопарком та є посередником при видачі страхових полісів для покупців вищезазначених марок автомобілів.